Društvo Sport

Požarevac dobija pomoćni stadion, potpisan ugovor sa izvođačem radova

Foto: Boom93/MMV
Gradska uprava Požarevac potpisala je ugovor za rekonstrukciju i sanaciju fudbalskog terena na stadionu „MIP-a“ sa  preduzećem iz Beograda.

Grad je ugovor potpisao sa preduzećom „Pejkom“ doo iz Beograda, a vrednost ugovora iznosi 50 632 247 dinara bez PDV-a.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiLokalna samouprava planira da u potpunosti rekonstruiše teren koji koristi Fudbalski klub MIP i da na njegovom prostoru postavi teren sa veštačkom travom. Kako se navodilo u tehničkoj specifikaciji radovi na rekonstrukciji terena sastoje se od izgradnje drenažnog, filtrirajućeg, nosećeg i ravnjajućeg sloja. Po završetku radova pristupiće se postavljanju terena sa veštačkom podlogom.

Foto: Boom93/M. Veljković – Sadašnji teren je u lošem stanju stanju

Takođe, planira se da ovaj teren koristi postojeće sadržaje ovog Fudbalskog kluba kao što su svlačionice i prateći sadržaji.

Maksimalni rok za izvođenje radova je 150 kalendarskih dana, dok je garantni rok za izvedene radove je najmanje 2 godine.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je za Boom93 rekao da je lokalna samouprava ove godine krenula u izgradnju nekih objekata koje je ovaj grad čekao godinama. Najveći objekat i najveća investicija vezana za sportsku infastrukturu je izgradnja atletskog stadiona koja je započela i već je u poodmakloj fazi. Potpisali smo ugovor za izgradnju pomoćnih sportskih terena, što je još jedna od stvari koju je grad čekao decenijama unazad.

Foto:Boom93/N.Stojićević

Rekonstrukcijom stadiona MIP stekli bi se uslovi da klubovi koji koriste Gradski stadion dobiju pomoćni teren.

Pomoćni fudbalski terenom je potreban kako bi se rasteretio Gradski fudbalski stadion, pošto na njemu treniraju seniorski timovi FK Mladi radnik 1926 i ŽFK Požarevac. kao i mladje kateogrije ovih klubova. Takođe, na njemu se održavaju zvanične fudbalske utakmice i utakmice u Američkom fudbalu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Čekaj, ne razumem, ni postojeći stadion nije nikada pokazao opravdanost u smislu da je ijedan klub iz Požarevca ili okoline ikada igde išta osvojio, zar ne? Znači, dobijaju ubedljivo najviše para, a daju najmanje rezultata. Šta imamo kao epilog, hajde da im izradimo i POMOĆNI STADION! Ej, pomoćni stadion! Preko pedeset miliona! Pa to je zamalo pola miliona evra! A već imamo stadion! Pa kada mislite da skupite novac za taj zatvoreni bazen? A, nikad….pa zašto ste onda bacali novac na idejni projekat? Usput budi rečeno, cena zatvorenog bazena je toliko napumpana, i toliko je besmisleno što je spakovan u isti projekat sa aneksom hale…da mu to daje nulte šanse da ikada bude realizovan. Ali zato ćemo dobiti još fudbalskih terena, iako ih ima više komada u gradu, a ima ih i svako selo u čitavoj državi. Pa stvarno se ovde radi stihijski, kako kome padne na pamet. Pa šta će deca cele zime da rade, kojim sportom da se bave? Da idu na pomoćni fudbalski stadion da se klizaju po zaleđenoj veštačkoj travi? Ili da idu na atletski stadion na rekreaciju? Ne kažem ja da ne traba ulagati i u to, ali dajte jednom više napravite taj zatvoreni bazen, ne mlatite praznu slamu više.

%d bloggers like this:
Send this to a friend