Društvo Ekonomija

Gradištancima u aprilu „leglo“ najmanje novca na račune

novčanik
Ilustracija/pixabay
Prosečna bruto zarada obračunata za april 2021. godine iznosila je 89.582 dinara, dok je prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 64.948 dinara. U Braničevskom okrugu iznad republičkog proseka po visini zarade je jedino Gradska opština Kostolac, dok je najmanje novca u aprilu „leglo“ na račune stanovnika Velikog Gradišta.

Sa prosečnom zaradom od 75.621 dinar ostvarenom u aprilu, Gradska opština Kostolac je jedina u okrugu čiji su stanovnici ostvarili zaradu višu od republičkog proseka, dok je ona ostvarena u Požarevcu niža i iznosila je 64.125 dinara.

Ostale opštine u okrugu su daleko ispod republičkog proseka, a najmanju zaradu ostvarili su stanovnici Velikog Gradišta, 48.866 dinara.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za april 2021. godine nominalno je veća za 9,9%, a realno za 6,9%, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 10,2%, odnosno za 7,2% realno.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kako manje,a „Zlatno doba“?!?
    Kompletno ludilo vlastodržaca-kabadahija i tajkuna-lopina,ma kakvo ludilo, apsolutna pljačka budžeta,građana,imovine,otimačine prirodnih resursa i zemljišta!!!???
    Ovi vlastodržci-kabadahije i tajkuni-lopine ubijaju kako kradu i kako uništavaju državu i narod!!!
    Narod je definitivno opljačkan i osiromašen,sva ta zlodela počinili su vlastodržci-kabadahije i tajkuni-lopine u poslednjih 50 godina,a na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!!
    Pobuna do SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend