Društvo Ekonomija

Građane Srbije očekuju niži troškovi telefoniranja u zemljama Zapadnog Balkana

Kako je rečeno na otvaranju Trećeg digitalnog samita Zapadnog Balkana u Tirani, ukidanje ovih troškova za građane počelo je Sporazumom iz Beograda 2019. i biće okončano iduće.
Pixabay/Ilustracija

– Na Digitalnom samitu, koji je bio održan u Beogradu u aprilu 2019. predstavnici ekonomija Zapadnog Balkana su potpisali Sporazum o snižavanju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana – kaže, za „Novosti“, Tatjana Matić, sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija. – Na ovaj način, potpisnici su se saglasili da se maksimalne maloprodajne cene rominga u regionu Zapadnog Balkana dovedu na nivo cena prema pravilu „kao kod kuće“, odnosno prema pravilima koja važe u Evropskoj uniji, i to najkasnije do 1. jula 2021.

Prema njenim rečima, realizacija Sporazuma je donela znatne uštede građanima na teritoriji Zapadnog Balkana jer se ukidaju dodatni troškovi usluge rominga, a nakon potpune implementacije, žitelji će za uslugu rominga plaćati identične cene kao unutar svoje matične mreže.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend