93 sekunde Društvo

Građani bez vode 30 sati (VIDEO)

Foto: S.Lisac
Građani ulica Dalmatinska, Đurđa Brankovića, Industrijske, Beogradske, Mlavske i Ilije Gojkovića biće preko 30 sati bez vode.

Velika havarija dogodila se juče u jutarnjim satima u Dalmatinskoj ulici. Kvar je nastao zbog pucanja cevi, voda je isključena, te će do otklanjanja kvara, potrošači biti bez vode skoro dva dana.  Iz JKP “Vodovod i kanalizacija poručuju da će voda stići do 15 sati.

Ekipa Boom 93 obišla je Dalmatinsku ulicu i zatekla stanare koji toče vodu na cisterni.

Stanarka Beogradske ulice, Jagoda Avramović kaže da osim što nema vode više od 25 sati, problem je i sa dostavljanjem informacija. Informacije kasne, a kasne i cisterne sa vodom za piće.

Foto: S.Lisac

“Jutros su izbacili cisterne. Strašno. Po nekim informacijama to je pukla kanalizacija.”

Njen suprug  Radomir procenjuje da će se radovi završiti, ali ne uskoro.

Foto: S.Lisac

“Kako je ova rupa velika, nisam neki optimista, bar još dva, tri dana će trajati”. Radomir kaže da je Dalmatinska ulica uvek bila problematična, te je često nestajala voda. Smatra da su cevi stare i da ih treba sve zameniti.

Foto: S.Lisac

“U 21. veku sam dva dana bez vode. Sramota. Ne mogu da se kupam, ne mogu u WC, ne mogu da kuvam.”

Tek nakon skoro 24 sata bez vode, građanima je dovežena cisterna sa vodom. Cisterne su postavljene na dve lokacije, u ulici Ilije Gojkovića, ispred ulaza u hipodrom i na uglu ulica Đurđa Brankovića i Dalmatinske.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Aleksandar Dimitrijević potvrdio je Boom 93 da je velika havarija na kanalizacionom vodu i to na dubini od 4,5 metra.

“To su stare cevi iz ‘šezdesete godine.  Velika je dubina i dolazi do obrušavanja. Jutros su postavljene potpore. Čim budu spojene cevi pustiće se voda. Da nismo ugasili vodu, izlila bi se u dvorišta”

Foto: S.Lisac

Pretpostavlja da je do havarije došlo zbog pripremanja terena za asflatiranje u ovoj ulici. Inače, u Dalmatinskoj ulici su u toku infrastrukturni radovi na rekonstrukciji kolovoza, a ulica je već par meseci zatvorena za saobraćaj. Nakon završenih radova na kišnoj kanalizaciji i zameni azbestno-cementnih cevi, ulica bi trebalo da bude asfaltirana.

Dužina ulice je oko 560 metara, ukupna ulaganja u ovu ulicu su oko 63,5 miliona dinara.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • E,moji sugrađani,šta čekate???!!! Svi odmah u opštinu,kod „gradonačelnika“ i da izvršite,što veliku,što malu nuždu!?! Svaki put kada vas lokalni vlastodršci-kabadahije i nesposobni direktori javnih preduzeća maltretiraju,odmah kod „gradonačelnika“,jer je za sve on kriv,kao i uzurpator AV!!!
    Ne ispred opštine da protesutujete,već pravo kod „gradonačelnika“,vas nekoliko stotine ne može niko da zaustavi!!!
    Mada bi bilo ok,da se svi spakujete i odete kod „gradonačelnika“ kući,mada može i kod „direktora“ vodovoda“ da se okupate,operete veš ili da nešto skuvate! Šta čekate,“sit vlasnike ne veruje“!!! Šta nije jasno???!!!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

  • Sada je ta voda lepo isprala sav pesak ispod cevi ko zna dokle i koliko, pa ce to da sleze jos onoliko. Mozete misliti kakav ce to asfalt da bude

%d bloggers like this:
Send this to a friend