Društvo

Građani i firme u problemu sa točenjem goriva – PKS traži tumačenje uredbe

Foto:Boom93/M. Veljković
Privredna komora Srbije (PKS) zatražila je danas od Vlade Srbije dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata, jer građevinske kompanije i zanatske pivare imaju probleme u poslovanju zbog tumačenja Uredbe koja zabranjuje točenje goriva u cisterne na benzinskim stanicama.

Komori su se javile građevinske kompanije koje ukazuju da ne mogu pomoćne mašine – valjkove, finišere, freze, rovokopače i druge da transportuju do benzinskih pumpi već ih na gradilištu snabdevaju gorivom.

Na ovaj problem ukazuju i građani kojima je potrebna mala količina goriva za poljoprivredne mašine, testere, kosilice, freze…

„Istovremeno, proizvođači zanatskog (kraft) piva ističu da imaju problem u proizvodnji, jer ove firme dizel gorivo sipaju u male cisterne na benzinskim stanicama na kojima se obavlja maloprodaja i to gorivo koriste za agregate u proizvodnji“, navodi PKS u saopštenju.

Ukazujući da član 4 Uredbe predviđa da se derivati isporučuju „isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava“, PKS navodi da proizvođači zanatskog piva strahuju za proizvodnju jer većina planira početak kuvanja piva sledeće nedelje za letnju sezonu.

Zbog ovih problema PKS je zatražila od Vlade Srbije i nadležnih institucija dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata u vezi sa snabdevanjem gorivom građevinskih i proizvodnih kompanija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend