Društvo

Građani koji nisu učestvovali u popisu mogu da se jave dežurnim popisivačima do 17. novembra

park penzioneri
Foto/ T.S. gradski park penzioneri
Terensko prikupljanje podataka u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji završeno je sinoć u 20 časova, saopštio je Republički zavod za statistiku Srbije.

Kako je ranije Boom93 pisao, građani koji nisu bili popisani imali su mogućnost da se do 7. novembra jave popisnoj komisiji ostave podatke, nakon čega su ih dežurni popisivač pozivali i popisivali telefonski. Ovaj deo popisa je završen juče u 20 časova.

Međutim, građanima koji iz bilo kog razloga nisu popisani, ostavljena je mogućnost da se najkasnije do 17. novembra, do 20 časova, jave radi dogovora o telefonskom popisivanju. U izuzetnim situacijama dežurni popisivač može izaći na teren.

Info-centar 0800 444 005 nastavlja svakodnevni rad – od 08.00 do 20.00.

Od 8. do 17. novembra građanima će biti na raspolaganju i dodatni brojevi telefona dežurnih popisivača, po opštinama i gradovima.

Za grad Požarevac, kao i sve opštine Braničevskog okruga, biće dežuran popisivač u Smederevu, a građani koji nisu popisani mogu da se jave na broj telefona 064/270-0045.

Podsetimo, popis je počeo 1. oktobra 2022. godine, a do 31. oktobra u Požarevcu je popisano 99,99% građana na teritoriji grada, rekla je za Boom93 ranije Slađana Petrušić, zamenica predsenika popisne komisije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend