Društvo

Građani od danas plaćaju račune za vodu i smeće na novoj lokaciji

Foto: JKP Komunalne službe

Foto: JKP Komunalne službe

Građani od danas, 4. jula račune za vodu i smeće  plaćaju na novoj adresi.

Blagajne za plaćanje računa za vodu i smeće i službe reklamacija od danas, 4.jula su na novoj adresi, u Jug Bogdanovoj 22 u Požarevcu.

V.d. direktor JKP „Komunalne službe“ Marko Marjanović je rekao da je nova lokacija blagajni Vodovoda i kanalizacije i Komunalne službe uređena kako bi podigli kvalitet usluga na viši nivo i omogućili korisnicima veću dostupnost.

Radno vreme blagajne Komunalne službi i Vodovoda je od ponedeljka do petka od 7-18h i subotom od 7-13h.

Direktor Vodovoda, Aleksandar Dimitrijević ranije je rekao da su šalteriz a plaćanje računa za vodu i smeće smešteni na mestu gde se nalazila uprava JKP “Komunalne službe”.

“Građani će moći na jednom mestu da plate vodu i kanalizaciju i smeće. Tu će vršiti i plaćanje i reklamacije. Prostor je velik, rekao je Dimitrijević.

Inače, Vodovod je izmirio sve obaveze i izvršio sporazumni raskid ugovora bez nadoknada za poslovni prostor u ulici Voje Dulića. koji je koristio dve godine.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se najpre u julu 2020. godine preselilo u prostor u ulici Voje Dulića broj 4, da bi se nakon dve godine, početkom ove godine preselilo u  poslovnu zgradu koju je kupio Grad Požarevac.

Podsetimo, nakon što je kupio poslovni prostor nekadašnje Komercijalne banke, Grad Požarevac dao ga je na korišćenje i upravljanje javno komunalnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija” i “Komunalne službe” za obavljanje kancelarijskih poslova, odnosno za obavljanje komunalne delatnosti od opšteg interesa. Ovaj poslovni prostor nekadašnje Komercijalne banke Grad je kupio za skoro 72 miliona dinara.