Društvo

Građani pokazali humanost, Požarevac ponovo poneo titulu najhumanijeg grada

Foto: Boom93/MMV
Požarevac je dvaneastu godinu zaredom poneo je titulu najhumanijeg grada, odnosno grada sa najvećim procentom u davanju krvi.

Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta Požarevac za Boom93 kaže da su Požarevljani dali dobrovoljno više krvi nego što je republički prosek.

„Organizacija Crvenog krsta Požarevac u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije je prošle godine realizovala 73 akcija dobrovoljnog davanja krvi. U 2021. godini u Srbiji nivo davanja je bio 2,65%, dok je samo Grad Požarevac ostvario 5,35% dobrovoljnog davanja krvi u odnosu na broj stanovnika. Tako da je ove godine Požarevac najhumaniji grad u Srbiji“, rekla je Rašić.

Baner Boom93 Android aplikacija

Foto: Boom93/M. Veljković – Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta

Ona je dodala, da je i pored pandemije koronavirusa, 2021. godina bila uspešnija nego prethodna i da je organizacija Crvenog krsta Požarevac prema planu prikupljanja krvi uspešno realizovala sve akcije i nivo davanja je ostao na zavidnom nivou.

Pored nagrade najhumanijeg grada, Crveni krst Požarevac je dobio i dijamatsku plaketu.

„Naša organizacija dobila je ovu plaketu zbog uspešno organizovane letnje i zimske kampanje u 2021. godini. Ova plaketa se dodeljulje upravo zato što je naša organizacija u letnjim i zimskim mesecima, kada su smanjene zalihe krvi, uspevala da zadovolji potrebe naše Opšte bolnice kao i potrebe lečenja naših sugrađana u drugim zdravstvenim ustanovama u Beogradu“, ističe Jelena Rašić.

Marko Veljković/Boom93

Ona je podsetila sve građane Požarevca da je ponedeljak humani dan u gradu i pozvala sve dobrovoljne davaoce krvi da i dalje ostanu davaoc, a one koji to do sada nisu, da doniraju krv po prvi put. Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju se svakog ponedeljka u domu Crvenog krsta u Požarevcu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend