Društvo

Gradska opština u Kostolcu planira rekonstrukciju dečijih igrališta

Foto: Pixabay/Ilustracija
Gradska opština Kostolac planira da u toku ove godine rekonstruiše dečija igrališta na njenoj teritoriji.

Planirano je da se rekonstruišu i ugrade novi rekviziti na igralištima na četiri lokacije u Kostolcu i to u  ulici Nikole Tesle, Veljka Dugoševića, Stevana Nemanje i u Sarajevskoj ulici.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Serdžo Krstanostki, predsednik Gradske opštine Kostolac planirani radovi na igralištima obuhvataće ugradnju novih moderni rekviziti sa novom podlogom.

Krstanovski je naglasio da će se najmlađi sugrađani igrati na dečijim igralištima sa kulom, platformama, stepeništem, penjalicama, toboganima, zaštitnim panelima i ukrasnim figurama.

Foto: facebook.com/serdzo.krstanoski.

Celokupni kompleks rekvizita upotpuniće i ljuljaške sa dva sedišta koja imaju zaštitnu rampu, ljuljaške sa sedištem koje se sastoji od kruga pričvršćenim lancima za glavnu konstrukciju, klackalice napravljene od čelične konstrukcije, panjići i njihalice.

Takođe, biće postavljeni i multifunkcionalni poligoni koje čini spajder penjalica koja se sastoji od čelične konstrukcije i pletenog kanapa.

Predviđena visina penjalice iznosi 2,2 m, a dužina iste 2 m. Drugi nivo je most koji je polukružnog oblika sa ogradom koja se sastoji od kanapa. Zatim još jedan od multifunkcionalnih poligona čine viseći trougaoni krugovi za provlačenje koji su sa 3 strane pričvršćeni kanapom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend