Društvo

Gradski stadion dobija novo ime

Foto: Boom93/MMV
Ukoliko predlog Gradskog veća bude usvojen na Skupštini grada Požarevca, Gradski fudbalski stadion će dobiti novo ime po dr Mihailu Andrejeviću “Andrejki”.

Gradonačelnik Saša Pavlović je na svom FB profilu objavio da je danas Gradsko veće usvojilo Zaključak kojim se utvrđuje Predlog Rešenja o određivanju novog naziva gradskog fudbalskog stadiona u Požarevcu, i uputilo Skupštini na razmatranje.

Predlog je da Gradski fudbalski stadion ponese ime dr Mihaila Andrejevića “Andrejke”.

Naredna sednica Skupštine grada Požarevca biće održana u utorak 9. juna.

„Nije upitno da je on, pored svoje igračke karijere u prvoj polovini prošlog veka, svojim kasnijim delovanjem u svetskoj fudbalskoj federaciji – FIFA direktno uticao u mnogim segmentima da fudbal danas uživa status najpopularnijeg sporta na svetu, a činjenica da je rođen u Požarevcu može da nam služi na ponos i čast.  Usvajanje ovog predloga bio bi i ispunjavanje još jednog segmenta obećanja lokalne samouprave datog pri preuzimanju vlasti, a to je da ovakvim imenovanjima značajnih objekata u gradu promoviše poznate Požarevljane iz svih oblasti“, naveo je gradonačelnik u svojoj objavi..

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend