Društvo

Grozdanović: Teže zapošljiva lica radiće poslove iz svoje struke, primljena su u stalni radni odnos

Foto: S.Lisac
Dodeljeni su ugovori korisnicima sredstava namenjenih za aktivne mere politike zapošljavanja po javnim pozivima Nacionalne službe zapošljavanja u 2022. godini.

Vlasnik radnje za servisiranje računara i trgovinu “VD sistem” iz Požarevca, Vladimir Grozdanović dobio je subvencije i potpisao ugovor za dva lica iz kategorije teže zapošljivih, koji će raditi na neodređeno vreme.

Oba lica su elektromonteri i primljena su u stalni radni odnos. Radiće poslove iz svoje struke, odnosno izradom računarskih mreža i elektroinstalacija. Svaka subvencija znači, pogotovo što su je dobila dva čoveka koja su bila na birou. Subvencije su opredeljene na godinu dana”, rekao je za Boom 93 Grozdanović.

Marko Miljković, preduzetnik agencije za konsalting “Agro consulting M” iz Petrovca na Mlavi zaposlio je  teže zapošljivo lice. Radi se o ženi koja će iskoristiti subvenciju na godinu dana.

Foto: S.Lisac

“Drago mi je što sam izašao u susret i zaposlio ženu koja spada u teže zapošljiva lica, a ne nekog ko nije  u toj kategoriji.”, kaže Miljković.

Danas je dodeljeno 13 ugovora poslodavcima zapošljavanje 18  lica iz kategorije teže zapošljivih. . Od toga, u Požarevcu su dodeljena tri ugovora za šest lica.  Dodeljeni su i ugovori o angažovanju na programu stručne prakse za 15 poslodavacaza i 16 lica. Iz Požarevca ugovore je dobilo 8 poslodavaca za 9 lica koja su u programu stručne prakse.

Na dodeli ugovora u svečanim salonima Grada Požarevca, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević rekla je da je tokom ove godine opredeljeno 6,5 milijardi dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja.

Danas imamo priliku da vidimo ljude  koji su dobili šansu da započnu svoje poslove, da započnu sa praksama.

Foto: S.Lisac

Govoreći o Braničevskom okrugu, Kisić je izrazila zadovoljstvo rezultatima stope nezaposlenosti koja je u odnosu na prethodne godine snižena za  23,2 %.

Ukoliko se posmatra filijala Grada Požarevca, tu su još bolji rezultati, jer u odnosu na isti period prethodne godine je smanjena stopa nezaposlenosti 32,9 odsto, praktično za trećinu, izjavila je ministarka.

Foto; S.Lisac

Mi smo u ovoj godini oko 7 200 lica uključili u  finansijske podsticaje Nacionalne službe za zapošljavanje i do kraja godine ćemo sigurno preći brojku od preko 20 hiljada”, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.  Zahvalio se poslodavcima što su imali sluha i uključili se u ovaj program koji pomaže ranjivim kategorijama na tržištu rada da lakše dođu do radnog mesta. Takođe je pozvao sve poslodavce i lokalne samouprave za nastavak partnerstva na polju zapošljavanja, kako bi  našim aktivnostima omogućili da se pozitivna slika na tržištu rada i dalje nastavi i smanji stopa nezaposlenosti, da omogućimo da što veći broj ljudi može da se zaposli i živi od svog rada. 

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović.

Foto: S. LIsac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend