Društvo

Umetnici za Milicu

Ramska tvrđva
FOTO: Boom93/arhivska fotografija
Crveni krst i ustanove turizma i kulture opštine Veliko Gradište, u saradnji sa Rotary klubom sa Skadarlije i Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, organizuju 3. jula humanitarno veče na Ramskoj tvrđavi, a sav novac biće doniran maloj Milici Živanović iz Sirakova za pomoć u lečenju i obezbeđivanju osnovnih uslova za život.

Milica je trogodišnja devojčica iz sela Sirakovo (opština Veliko Gradište). Živi u sedmočlanom domaćinstvu bez osnovnih sredstava za život (kuća nema vodu).

Na prvi pogled Milica se ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka.. Ipak, ovoj devojčici je još po rođenju ustanovljena malformacija na bubrezima koji nisu u stanju da obavljaju svoju osnovnu funkciju (pročišćavanje krvi). Devojčica je nekoliko puta operisana na Institutu za majku i dete u Beogradu, međutim ove intervencije teško održavaju bubrege u funkcionalnom stanju. Za ovu bolest još uvek nema trajnijeg rešenja tako da joj svakog dana preti dijaliza, a postoji i mogućnost potrebe za transplatacijom. Bolest je urođena, a lakši oblik nerazvijenosti kanala imala je i njena sestra koja je, takođe, pacijent Instituta. Postoji ozbiljna potreba za daljim genetskim ispitivanjima u inostranstvu.

Organizatori upućuju poziv svim ljudima dobre volje da se pridruže humanitarnoj akciji i doniraju dobrovoljni prilog koliko su u mogućnosti, za jedan iskren dečiji osmeh.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend