Društvo

I dalje veliki broj pregleda, ali manji broj pozitivnih na kovid

Foto/T.S. Kovid ambulanta

Foto/T.S. Kovid ambulanta

Epidemiološka situacija u Požarevcu i Kostolcu je i dalje nestabilna, ali malo povoljnija nego u prethodnom periodu. Pritisak na kovid ambulantu je manji  u odnosu na pre mesec dana. Juče je bilo 207 pregleda, od tog broja 73 prva, a kod 18 pacijenata je potvrđen kovid. U bolnicu je poslato 16 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

U kovid ambulanti  Doma zdravlja Požarevac  situacija je  malo povoljnija nego u prethodnom periodu kada je broj pregleda svakodnevno prelazio brojku od 300 na dnevnom nivou. Početkom oktobra beleženo je dnevno  preko 70 pacijenata koji su na pozitivni na kovid i veliki broj transporta za bolnicu.

“Sada je pritisak manji, manje je pozitivnih  na kovid, bilo je 207 pregleda, što je i dalje veliki broj ali je više kontrolnih pregleda nego prvih. Dosta je pacijenata koje imamo u zelenoj zoni,  rekla je u izjavi za Boom 93, dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac.

Dr Stojković dodaje da se pregledi u Kovid ambulanti  i dalje zakazuju da bi se izbegle gužve i čekanja kao prošle godine kada smo imali situaciju da se satima čekalo na prijem i pregled.

Telefoni za zakazivanje pregleda dostupni su na sajtu Doma zdravlja Požarevac. Kovid ambulante u Požarevcu i Kostolcu rade od 07  do 22 sata.

Po rečima dr Stojković, imunizacija građana se i dalje odvija na svim punktovima u Požarevcu i Kostolcu, a građanima su dostupne sve vakcine uključujući i Modernu koja je poslednja stigla na naše tržište.