Društvo

I Požarevačke turističke agencije uzele učešče u protestu, da li će Vlada čuti njihov apel?

Predstavnici većeg broja Turističkih agencija iz cele Srbije odazvali su se pozivu Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i uzeli učešće  u protestu pod nazivom „Deset minuta za spas turizma“. Protest je organizovan u Beogradu, Nišu, Novom Sadu I Kragujevcu a učešće u protestu su uzeli i predstavnici Požarevačkih turističkih agencija.
Boom93 /protest turistickih radnika

Protest ima za cilj da pokaže da se zaposleni nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji i da zbog epidemije korona virusa već mesecima ne ostvaruju nikakve prihode.

Od nadležnih institucija zatražena je finansijska pomoć u vidu isplate bruto minimalca za šest meseci, otpis poreza i doprinosa za prva tri meseca opšte pomoći privredi, moratorijum na obaveze prema finansijskim institucijama u narednih devet meseci, dodatna sredstva samo za sektor turizma i transporta u Fondu za razvoj, sa ubrzanom procedurom odobravanja i isplate kredita, i odlaganje obaveza plaćanja poreza na imovinu preduzeća i poreza na dobit dok traju vanredne okolnosti.

Boom93/ protest turističkih radnika

Turistički radnici i zaposleni u javnom prevozu zatražili su i nefinansijsku pomoć koja bi se ogledala u izmenama određenih podzakonskih i zakonskih akata koji bi u ograničenom vremenskom periodu omogućili lakši rad u tim sektorima.

Apel za pomoć, prema rečima turističkih radnika, ostao je bez odgovora predsednika Srbije Vlade Srbije, Ministarstva trgovine i turizma iako je potpuno izvesno da će za opravak sektora turizma biti potrebno duže vreme.

Protest „Deset minuta za spas turizma“organizovan je u isto vreme u Nišu, u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend