Društvo

Infektolog: Biće neophodna treća doza vakcine protiv koronavirusa

vakcinacija
Boom93/Ilustracija
Predsednik Udruženja infektologa Srbije Tomislav Preveden izjavio je da će treća doza vakcine protiv korone svakako biti neophodna i da stručna tela u Srbiji treba da daju predloge ko prvi treba da je primi, koja vakcina da bude upotrebljena i u kom trenutku dati tu dozu.

„U tom smislu veoma je važno da građani veruju institucijama koje će napraviti plan o trećoj dozi“, rekao je za list Danas infektolog iz Kliničkog centra Vojvodine Tomislav Preveden.

On je ukazao i da između sojeva virusa kojim su oboleli zaraženi, ne postoji značajna razlika u kliničkoj slici, pogotovo među hospitalizovanim pacijentima.

„Ono što se, međutim, primećuje jeste uticaj vakcinacije, odnosno da sada u bolnicama uglavnom imamo radno sposobno stanovništvo, srednje i mlađe dobi, dok je ranije bilo mnogo više starijih“, naveo je Preveden.

On je rekao da je ta starosna kategorija stanovništva većinom vakcinisana, tako da virus zahvata pre svega osobe koje nisu primile vakcinu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend