Društvo

Inspekcija: Prekomeran broj pasa u Draže Markovića

Foto/Pixabay ilustracija
Komunalna inspekcija izvšila je kompletan inspekcijski nadzor u domaćinstvu u ulici Draže Markovića, zbog prekomernog broja pasa u dvorištu, a po odluci o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Požarevca.

Rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove, Žaklina Jovović rekla je za Boom 93 da je komunalna inspekcija u avgustu mesecu, po službenoj dužnosti, izvršila kompletan postupak u vezi sa držanjem prekomernog broja pasa u stambenom objektu u ulici Draže Markovića.

Doneto je rešenje o uklanjanju i prosleđeno je izvršnoj službi, te je postupak izvršenja sada na izvršnoj službi gradske uprave Grada Požarevca.

„Nismo imali nijednu prijavu u Draže Markovića, išli smo po službenoj dužnosti. Radili smo neke druge kontrole, čuli smo te pse, videli smo  prekomeran broj i radili smo inspekcijiski nadzor odnosno postupak, a po odluci o držanju domaćih i egzotičnih životinja. Bio je veći broj od dozvoljenog broja, a nije registrovana odgajivačnica. Doneli smo rešenje o uklanjanju prekomernog broja pasa.“

Rok o uklanjanju pasa je istekao, te je podnet prekršajni nalog prosleđeno izvršnoj službi koja će doneti rešenje o prinudnom izvršenju.

Što se tiče sporne odgajivačnice u Mačvanskoj ulici, rukovodilac Veterinarske inspekcije, Sonja Paunović rekla je da je veterinarska inspekcija vlasniku odgajivačnice u Mačvanskoj ulici uputila obaveštenje za podnošenje zahteva Ministarstvu poljoprivrede za promenu podataka u roku od  30 dana odnosno  da umesto dosadašnje lokacije odgajivačnice u Mačvanskoj, vlasnik u rešenju navede adresu nove lokacije, gde će izmestiti odgajivačnicu u uslovima koji su potrebni, i van centralne gradske zone.

Mora da nas obavesti kad bude izmestio, svakako će morati da ih prebaci negde. Mi smo mu dali rok od 30 dana da nas obavesti i podnese zahtev za promenu podataka u rešenju odnosno promenu lokacije odgajivačnice“, rekla je Pavlović za Boom 93. 

Inače, prošle nedelje komunalni inspektor obavestio je da je u postupku inspekcijskog nadzora u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru i Odlukom o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Požarevca doneo rešenje sa nalogom za izmeštanje odgajivačnice iz Mačvanske 20 u Požarevcu. Kada će se to tačno desiti, nije navedeno.

Podsetimo, po novoj odluci o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Požarevca, koja je stupila na snagu 19. avgusta, stoji da se u dvorištu porodične stambene zgrade čija je slobodna površina manja od 5 ari mogu držati najviše dva psa ili dve mačke, odnosno najviše dve životinje obe vrste i podmladak do tri meseca starosti, dok se u dvorištu porodične stambene zgrade čija je slobodna površina preko pet ari, mogu se držati najviše tri životinje obe vrste i podmladak do tri meseca starosti.

Vlasnici odgajivačnica moraju izmeste odgajivačnice van centralne zone grada odnono u zonu ruralnog stanovanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • znači može u Busije da ih smesti ili po oklonim sokacima odgovara novim uslovima,zona ruralnog stanovanja a centar neka uživa

 • A „prekomeran broj pasa“ na ulicama Požarevca i Kostolca nije nikakav problem za pomenutu inspekciju?

 • Odlično napisano g-đice Lisac!

  Osnovni problem u celoj situaciji su nesposobni i korumpirani vlastodržci-kabadahije i nesposobni partijski direktor javnih institucija i Inspekcija!

  Tačno se zna,kako se i na koji način postupa po službenoj dužnosti i kako se rešava problem,koji je nastao zbog korumpiranosti celog gradskog sistema!

  Postoje zakoni po kojima se po hitnom postupku rešava ceo problem,ali…!?!

  Veterinarska inspekcija ne radi svoj posao, veterinarska služba ne radi svoj posao,gradska sanitarna inspekcija ne radi svoj posao,gradska vlada ne radi svoj posao, Tužilaštvo ne radi svoj posao, Policija ne radi svoj posao,….,a svi su plaćeni od strane građana Požarevca da rade svoj posao!!! I šta ćemo sada???!!!

  Odmah se primeti dejstvo SNS kriminalnog kartela!!!

  Samo bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske kadrove u javnim službama, institucijama i inspekcijama!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend