Društvo

Ivanuša: Srbija među najboljima u Evropi po epidemiološkoj situaciji sa koronom

Šef kancelarije Svetske zdavstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da je Srbija po trenutnoj epidemiološkoj situaciji među najbojima u Evropi, da se "jako dobro drži" nakon "izrazitog" pogoršanja u julu i avgustu.
ilustracija/pixabay

„Pokazuje se da se poštovanje osnovnih i jednostavnih mera epidemija može staviti pod kontrolu“, rekao je Ivanuša za Radio televiziju Srbije.

On je, na pitanje da li treba uvoditi vanredno stanje, rekao da je trenutna situacija u Srbiji dobra i ne vidi razlog za uvođenje bilo kakvih dodatnih mera.

„Treba pratiti situaciju svakodnevno, ako se pogorša treba razmišljati o mogućim dodatnim merama“, rekao je Ivanuša. Pominjući epidemološku situaciju u svetu i Evropi, on je rekao da se vidi da virus ne posustaje i da treba biti naročito oprezan u jesen, kada su građani više u zatvorenim prostorijama zbog čega je mogućnost zaražavanja veća.

Govoreći o vakcima, on je naveo da je desetak u trećoj, završnoj fazi, ali nijedna je nije završila.

„Prihvatićemo svaku vakcinu koja će proći sva klinička istraživanja, cilj je bezbedna i efikasna vakcina, rekao je Ivanuša.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend