Društvo

Iz drugog puta učenici Požarevca dobijaju prevoz, ko će prevoziti đake?

FOTO: Envato elements ilustracija
Komisija za Javne nabavke Grada Požarevca dodelila je ugovor za prevoz učenika preduzeću iz Požarevca.

Posle neuspele prve Javne nabavke, druga koja je raspisana krajem maja je uspela i komisija lokalne samouprave je posao za prevoz učenika dodelila preduzeću Arriva Litas. Javna nabavka je bila podeljena u dve partije i Arriva je posao dobila u obe.

Prva partija odnosila se na prevoz učenika osnovnih škola. Ponuda Arrive Litas od 38.890.800 bez PDV-a. Drugom partijom je bio obuhvaćen prevoz učenika koji pohađaju srednju školu. Komisija je prihvatila ponuđenu cenu Arrive Litas u iznosu 6.791.481 dinar bez PDV-a.

Podsetimo da je procenjena vrednost Javne nabavke iznosila 45.727.272 dinara.

Zašto prva Javna nabavka nije uspela?

Prva Javna nabaka je obustavljena nakon što je jedini ponuđač dostavio ponudu koja je bila neprihvatljiva. Jedinu ponudu za prevoz učenika dostavilo je preduzeće Arriva Litas. Njihovu ponudu komisija je odbila zato što ponuđač nije dokazao da ispunjava kriterijume u pogledu traženog stručnog i tehničkog kapaciteta. Arriva Litas nije dostavila lično ime i osnov radnog angažovanja za najmanje 12 vozača autobusa kao ni marku autobusa. U rešenju se dodaje da komisija nije imala osnova da od ponuđača zatraži dokaze, pa je predložila da se ponuda Arrive Litas proglasi neprihvatljivom.

Podsetimo da je ova Javna nabavka bila suspendovana pošto je bio podnet zahtev za zaštitu prava ponuđača, koji je zatim odbačen kao neuredan.

Kako će se učenici prevoziti

Autobuski prevoz učenika vrši se u skladu sa rasporedom rada osnovnih škola na teritoriji grada Požarevca.

Deca iz svih naselja moraju biti u svojoj matičnoj školi najkasnije do 7:30 časova svakog radnog dana po školskom kalendaru, a povratak dece mora biti organizovan najkasnije u roku od pola sata po završenoj nastavi svih razreda. Okviran broj učenika osnovnih škola koji koriste prevoz je 993.

Prevoznik se obavezuje da izda vozne karte svim učenicima – korisnicima prevoza.

Što se tiče prevoza učenika u srednjem obrazovanju, u tehničkoj specifikaciji nabavke se navodi da se autobuski prevoz učenika  vrši u skladu sa rasporedom rada srednjih škola na teritoriji grada Požarevca.

Okviran broj učenika srednjih škola koji koriste subvencionisani prevoz je 672.

Mesečna karta u osnovnom i srednjem obrazovanju važi za neograničeni broj putovanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar