Društvo

Izgradnja saobraćajnice od Požarevca do Golupca: Spajanje sa Koridorom 10 nova perspektiva za građane na istoku zemlje

FOTO: Grad Požarevac
Izgradnja brze saobraćajnice Požarevac-Veliko Gradište-Golubac jedan od najvažnijih projekata koji Vlada Republike Srbije trenutno sprovodi jer će potpuno promeniti saobraćajnu komunikaciju u ovom delu naše zemlje što će rezultirati novim investicijijama u turizmu i industriji, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na ovom projektu.

On je istakao da su putevi preduslov razvoja zemlje i rekao da je zadovoljstvo videti kako se projekat ovoga tipa razvija i podiže.

„Završetkom ove brze saobraćajnice i spajanjem Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Koridorom 10 otvara se potpuno nova perspektiva za sve građane na istoku naše zemlje“, naveo je Momirović.

Obilasku radova prisustvovali su kineski predstavnici izvođača radova, kao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić koji je detaljno pojasnio plan daljeg izvođenja radova.

U toku eksproprijacija parcela na trasi auto-puta

„Naši timovi su neprestano na terenu i između ostalog rešavaju pitanje eksproprijacije i maksimalno se trudimo da imamo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom i sa ljudima koji ovde žive. Na prvom delu deonice rešeno je 70 odsto eksproprijacije, na drugom delu 60 odsto, dok se na trećem delu deonice rešilo već 90 odsto eksproprijacije“, rekao je Antić.

Ukupna dužina brze saobraćajnice Požarevac – Golubac iznosi 68 kmilometara, a planom izgradnje predviđeno je da prvi deo trase počinje od postojeće petlje Požarevac na auto-putu Beograd-Niš i pruža se duž postojećeg državnog puta IB reda broj 33 do Požarevca, na početku obilaznice u dužini od 23 kilometra, gde se trenutno izvode radovi na dužini od 5,5 kilometara. Drugi deo brze saobraćajnice predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja naselja i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog puta IB reda broj 34 – u dužini od 23 kilometara. Poddeonica 3 nastavlja se na drugi deo brze saobraćajnice i takođe predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja naselja i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog puta IB reda broj 34 do naselja Golubac u dužini od 22 kilometra. Na deonici od Velikog Gradišta do Golubca trenutno se izvode najintenzivniji radovi sa otvorenom trasom od 15 kilometara, a uskoro se očekuje i intenziviranje radova na deonici od Požarevca do Velikog Gradišta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend