Društvo

Izliva se voda na pijaci „Stari mlin“ (VIDEO)

Foto; S.Lisac
Na pijaci “Stari mlin” u Šumadijskoj već nedelju dana izvire voda. Zakupci tezgi kažu da su više puta zvali i obaveštavali nadležne u Vodovodu, ali se niko nije pojavio, niti izrazio interesovanje da problem reši. S druge strane, JKP “Vodovod i kanalizacija” upućuje apel građanima da razumno troše vodu.

Prodavci na pijaci “Stari mlin” opet muče muku sa vodom. Na jednom delu pijace iz poda izvire voda koja se sliva ka tezgama, te zakupci bukvalno rade u vodi. Neposredno blizu “izvora” nalazi se lokal gde se voda najviše zadržava. Zakupac lokala, Kristina Petrović kaže da uredno prijavljuju problem i prodavci i JP “Komunalne službe”, ali kako kaže “očigledno nismo prioritet, jer imaju 30 intervencija u gradu i prosto ne nalaze vreme ili imaju manji broj radnika, prosto ne znam.”

Foto:S.Lisac

“Snalazimo se pomoću paleta, metle i to je to, Mi razumemo da se problem stvori, ali nisu ažurni ni u kakvoj popravci, ne samo vezano za ovo.”, kaže Petrović i navodi da se noću obijaju i pijačne tezge,  te da su juče povodom toga imali razgovor sa policijom.

“Mi kao zakupci tezgi i lokala uredno plaćamo sve, a oni su tu naplate uvek prvog u mesecu”

Petrović ističe da su juče svi prodavci sa pijace skupili i otišli do JP „Komunalne službe“.

“Direktor u vreme radnog vremena nažalost nije bio tu. Rečeno nam je da budemo pored svojih telefona. Poziv nismo dobili. Da nije tragično bilo bi smešno”, ističe Petrović.

Problemi na ovoj pijaci su konstantni od kad je renovirana, slažu se prodavci i kažu da se problemi samo gomilaju.

Direktor JKP”Vodovod i kanalizacija”, Aleksandar Dimitrijević rekao je za Boom 93 da se sve radi po nekom prioritetu, te da se najpre rešavaju problemi na većim pucanjima cevi. Trenutno se radi na magistralnom cevovodu prema Ćirikovcu. Dimitrijević je naveo da će danas popodne raditi na rešavanju problema izlivanja vode na pijaci “Stari mlin”.

Podsetimo, na pijaci Stari Mlin u Šumadijskoj ulici u martu su bili radovi na sanaciji novog platoa urađenog tri meseca ranije. Tada je zakupcima rad bio je onemogućen rad jer se voda zadržavala na platou i plavila tezge. Do tezgi zbog vode nisu mogli ni građani tako da su na gubitku bili svi.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Podrška za prodavce na pijaci „Zlatni mlin“,naročito za Kristinu,kod koje više godina kupujem razne proizvodne artikle!!!
    Kao i uvek prodavci su u pravu,jer regularno izmiruju svoje obaveze,a ne dobijaju adekvatne uslove!!!
    Kao i uvek, nesposobni partijski direktor javnih preduzeća opet nalaze razne izgovore,kako bi opravdali svoju nestručnost i nesposobnost!!!

    Kompletno dijabolično ludilo lokalnih vlastodržca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend