Društvo

Izložba Olimpijskog komiteta Srbije u okviru Evropske nedelje sporta

U okviru Evropske nedelje sporta u galeriji savremene umetnosti biće organizovana izložba Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom "Put pravih vrednosti".

Izložba će biti otvorena u petak 30. septembra u 16,30 časova.

Izložba „Put pravih vrednosti“ ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevina Srbije do danas, sa osvrtom na društveni kontekst i prilike u zemlji.

Na izložbi je predstavljena hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, od 1912. do 2020. godine, sa podacima o samim Igrama, društvenim okolnostima koje su ih pratile, i članovima naših delegacija, kao i manje poznate zanimljivosti u vezi s Igrama. Posetiocima je omogućeno da vide najznačajnije eksponate iz fundusa Olimpijskog muzeja, od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba 1910. godine, preko prvog učešća Srbije na V Olimpijskim igrama u Stokholmu, prve osvojene medalje u Parizu 1924. godine, do poslednjih uspeha naših sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsetimo, u sklopu Evropske nedelje sporta, danas će u holu Politehničke škole sa početkom od 17 časova biti otvorena izložba fotografija “Istorija sporta u Požarevcu”, a od 18 časova u sali Politehničke škole biće održano “Veče Borilačkih veština.”

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend