Društvo Kultura

Izložba radova mališana (FOTO)

Foto:T.S.
U okviru dečije nedelje, ispred Galerije savremenih umetnosti, organizovana je izložba dečijih radova.

Ovogodišnja dečija nedelja biće obeležena pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“ od 4. do 10. oktobra brojnim aktivnostima u vrtićima, školama i Gradskoj biblioteci.

Tokom nedelje u okviru Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“  organizuje se niz manifestacija. Mališani su otvorili Dečiju nedelju tako što su delili sugrađanima Konvenciju o dečijim pravima.

Danas je otvorena izložba dečijih radova, koji će biti plastificirani. „Ovo je praksa poslednjih godina. Radovi će biti plastificirani kako se ne bi oštetili ukoliko padne kiša“, rekla je direktorka predškolske ustanove Ljubica Vrebalov, Tanja Lončar.

Predškolska ustanova organizuje radionicu kojoj će, pored dece iz vrtića, svi zainteresovani mališani moći  da učestvuju. Radionica će biti održana u gradskom parku od 10 sati, abiće održana i ekološka radionica na Čačalici.

U petak će aktivnosti biti organizovane u vrtićima kada će deca imati koncerte, kvizove, kao i sportske aktivnosti.

U osnovnim i srednjim školama Dečija nedelja se obeležava u odnosu na potrebe i interesovanja dece u školama, ali je akcenat prvenstveno na situaciju u kojoj su se svi našli, tako da će se većina radionica koje budu organizovane u školama baviti pravima na život i na zdravlje, a pre svega kako se zaštititi od bolesti.

Fokus je na još jednu pojavu, a to je pre svega vršnjačko naselje. Biće održane radionice sa temom prevencije vršnjačkog nasilja i nenasilne komunikacije, kako bi deca postala svesna da imaju pravo da budu zaštićeni od nasilja, ali da imaju i odgovornost u odnosu na druge kada se govori o vršnjačkom nasilju.

Osnovni smisao obeležavanja Dečije nedelje je promocija dečijih prava.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend