Društvo

Janković: Institucije za zaštitu ljudskih prava moraju da imaju dobru saradnju sa parlamentom

N1/printscreen
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da je za institucije za zaštitu ljudskih prava od velike važnosti da imaju dobru saradnju i razumevanje sa parlamentom i da je samo takva saradnja i zajednički rad garancija za ostvarivanje demokratskih procesa i vladavinu prava, saopšteno je iz njenog kabineta.

Janković je, prilikom dvodnevne posete Albaniji gde se sastala sa poverenikom za zaštitu od diskriminacije Robertom Gajdom, ombudsmankom Erindom Balankom i ministarkom za odnose sa parlamentom u Vladi Albanije Elisom Spiropali, istakla da regionalna saradnja, unapredjenje ekonomskih odnosa i slobode kretanja ljudi, roba i kapitala, moraju biti praćeni i odgovarajućom institucionalnom zaštitom ljudskih prava i sloboda, pre svega prava na ravnopravnost.

„Ovakve posete su prilika da se razmene znanja i iskustva i da se kreiraju zajedničke aktivnosti“, navela je poverenica i dodala da insistiranje na zaštiti ljudskih i manjinskih prava i zaštiti od diskriminacije, naročito u uslovima sve intenzivnijih odnosa medju susedima, moraju biti u fokusu nacionalnih organa za zaštitu i unapredjenje ravnopravnosti.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend