Društvo

Janković: Vakcinacija protiv gripa pre nego što počne sezona

Važno je da se vakcinacija protiv sezonskog gripa sprovede pre početka sezone tog virusa, kaže imunolog Srđa Janković.
ilustracija/pixabay

Na pitanje kada bi trebalo da krene vakcinacija protiv gripa, Janković je rekao da je suština da to bude sprovedeno pre početka sezone tog virusa, dodajući da je namera države da ove godine obezbedi više doza nego ranije.

On je podsetio da se vakcinacija protiv sezonskog gripa svake godine savetuje posebno rizičnim grupama, jer nije bezazlen virus.

Ukoliko nas je ovaj slučaj sa kovidom nečemu još naučio, to je da ne treba da potcenjujemo potencijal komplikacija respiratornih infekcija, a tu je grip na prvom mestu, rekao je Janković.

IZVOR: Dnevnik.rs

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend