Društvo

Jovanović: Do sada dato 575.000 doza vakcina

Foto: Boom93/MMV
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnilogije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović saopštio je danas da je do sada tokom vakcinacije dato 575.000 doza, od kojih više od 535.000 prvih doza, a da je oko milion građana iskazalo zainteresovanost za vakcinu protiv kovida.

Jovanović je u jutarnjem programu RTS istakao da iza masovne vakcinacije i revakcinacije u Srbiji stoji „kompleksna logistika“ i apelovao da građani po svoju dozu vakcine dođu u terminu u kome su pozvani.

„Srbija je jedina na svetu koja u ovom trenutku vakciniše i revakciniše sa tri tipa vakcine, svaka od tih vakcina se čuva i daje na različite načine, a uz to bilo je dana kada smo dnevno imali i po 60.000 vakcinacija“, rekao je Jovanović, sugerišući kako je najbolje doći u terminu koji je naveden u pozivu upućenom elektronskom poštom ili SMS porukom.

„Pored masovne revakcinacije, nastavljamo i sa vakcinacijom , pa svako veliko pomeranje termina predstavlja problem“, naglasio je Jovanović.

On je naveo da, ukoliko je neko sprečen da dođe u zakazanom terminu, može doći i sutradan, ali da to treba da bude izuzetak, a ne pravilo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend