Društvo

Kada ćemo moći da proverimo nivo antitela nakon vakcinacije?

Foto/ T.S. Ana Jovanović
Građani koji su primili obe doze vakcine protiv koronavirusa uskoro će moći da provere nivo antitela pomoću specijalizovanih seroloških testova za određivanje koncentracije antitela kako bi mogli da prate efikasnost vakcinacije, rekla je u izjavi za Boom 93, Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Jovanović je naglasila da se isporuka ovih testova od Ministarstva zdravlja očekuje narednih dana, ali da se za sada ne zna na koji će način građani koji su zainteresovani da provere antitela nakon vakcinacije moći to da urade.

„Uskoro očekujemo da nam stignu ovi testovi i naravno bliže informacije da li će građani moći sami da dođu na testiranje ili će im biti potrebna neka vrsta uputa od starane lekara“, navela je Jovanović.

Ona je dodala da je imunizacija u ovom trenutku najbolji način da se građani zaštite od virusa.

„Imunizacija je najbolji način prevencije širenja infekcije virusa kovid 19, a država je prepoznala potrebu da se testovima ujedno prati i efikasnost vakcinacije, tako da mi očekujemo da ovim tetsovima omogućimo građanima da na efikasan način prate koliko su nakon vakcinacije zaista zaštićeni“, rekla je direktorka ZZJZ.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kolko ti to snajka piješ dnevno kafa, kad ti tu na slici stoji šoljica u šoljici.

%d bloggers like this:
Send this to a friend