Društvo

Kada se završava jedna od najdužih grejnih sezona?

ilustracija/pixabay
Iz Javnog  preduzeća Toplifikacija obaveštavaju građane da će zvanični kraj grejne sezone biti u subotu 08. maja tekuće godine.  Za dane vikenda predviđeno je  trošenje akumulirane energije gde bi se od ponedeljka krenulo sa obustavljanjem cirkulacije u toplopredajnim podstanicama.

U subotu  je planiran  prestanak uzimanja pare sa turbine u TE-KO „A“. Za dane vikenda predviđeno je  trošenje akumulirane energije gde bi se od ponedeljka krenulo sa obustavljanjem cirkulacije u toplopredajnim podstanicama.“ – rekao je u izjavi za Boom93  Rukovodilac sektora proizvodnje, distribucije i održavanja u JP „Toplifikacija“, Ilija Plećaš.

Podsećamo građane  da se  u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom zvanična grejna sezona  završava 15. aprila, izuzetno u periodu od 16. aprila do 3. maja kada su proizvođač i distributer toplotne energije dužni da obezbede isporuku toplotne energije u slučaju da u prethodna dva dana temperatura vazduha izmerena u 21 čas iznosi 12 °C ili manje i da se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju isti vremenski uslovi i u narednim danima.

Ove  godine je to i bio slučaj, u prethodnih nekoliko nedelja   bilo je hladno i  nisu  se stekli uslovi za formalni završetak grejne sezone tako je JP Toplifikacija nastavila sa isporukom toplotne energije građanima a kako, jer prema propisima koji postoje, ukoliko je temperatura tri dana uzastopno u 21 sat niža od 12 stepeni, mora se nastaviti isporuka.“- naglasio je Plećaš za Boom93.

Rukovodilac sektora  PDO JP „Toplifikacija“ Požarevac  dodaje da su u ovoj sezoni smanjeni gubici vode za 25%.

Sezona je protekla zadovoljavajuće sa redovnom isporukom toplotne energije.  Nekoliko dana smo imali smanjenu isporuku koju zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima korisnici nisu mogli da primete. Ove sezone smo smanjili gubitak vode za 25%.“ –istakao je Plećaš.

Grejna sezona 2020/2021.   krenula  je 9.10. i  biće zvanično završena u subotu 8. maja  jedna  je od dužih grejnih sezona u poslednjih nekoliko godina.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend