Društvo

Kako da građani odlože kabasti otpad koji imaju?

Foto:Boom93/V.Mitić
Početak proleća predstavlja period u godini kada se građani odlučuju za godišnje sređivanje svojih kuća i dvorišta, a to podrazumeva iznošenje kabastog otpada koji treba odložiti negde. Boom93 je u JKP „Komunalne službe“ proveravao na koji način građani mogu da odlože ovakav otpad, a da to ne bude ostavljanje pored kontejnera ili ispred kapija.

Kako je za Boom93 rečeno iz ovog preduzeća, zvanična cena iznajmljivanja kontejnera postoji i iznosi 11.800 dinara, ali se građanima koji žele da iznajme isti, ova usluga ne naplaćuje.

„Građani mogu da se jave, da naruče kontejner, jedino je potrebno da budu strpljivi. Budući da ih imamo malo, ne možemo u istom trenutku izaći svima u susret, moraće da sačekaju malo, ali će u nekom trenutku svi dobiti kontejner kako bi izbacili otpad. Kada jedni završe, onda drugi mogu da računaju na kontejner“, navode iz ovog preduzeća.

Takođe, kako nam je pojašnjeno postoji mogućnost da se građani jave ovoj službi i ukoliko imaju kabasti otpad, mogu da ih pozovu, a radnici će kamionom doći i isti pokupiti.

„Što se tiče kabastog otpada mnogo je bolje da pozovu nas, a radnici će doći kamionom i pokupiti“, rečeno je za naš medij.

U Velikom Gradištu svakog proleća organizuje se akcija iznošenja kabastog smeća

Kako je na sajtu ove opštine navedeno, mogu se izneti dotrajali predmeti, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad i slično. Nije dozvoljeno ostavljati otpadni građevinski materijal (šut). Građanima je savetovano da otpad uredno odlože pored kontejnera ili ispred svojih domova (baštenski otpad uvezan ili u kesama) i da ga ne iznose izvan naznačenog termina koji je označen na stranici.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ali, šta raditi sa šutom ? Pošto nikog u opštini ovaj problem ne interesuje, jedino preostaje – platiti (skupo) privatnim prevoznicima > koji će ovo prevesti do prve (nelegalne) deponije ! Zar nije bolje da i ovo preuzme na sebe J.K.P. – naravno uz adekvatnu naknadu ? S’ tim bi bio i vuk sit, i ovce na broju !

%d bloggers like this:
Send this to a friend