Društvo

Na koji način su penzioneri potrošili svojih 100 evra?

Najstariji građani Srbije svojih 100 evra dobili su prethodne nedelje, a prema rečima požarevačkih penzionera sa kojima smo pričali, većina njih je novac već potrošila.
Boom 93/N. Stojićević

Jednokratna novčana pomoć od 100 evra za sve penzionere u Srbiji isplaćena je prethodne nedelje, dok su u četvrtak svoj novac dobili građani koji primaju socijalnu pomoć.

Prethodnih dana u Požarevcu su mogli da se vide nepregledni redovi naših sugrađana ispred banaka, koji su čekali da uredno podignu svojih 100 evra koji su im uplaćeni na račune.

Za plaćanje računa, kupovinu namirnica ili da bi se pomoglo deci i unucima, kako smo saznali od penzionera u Požarevcu, novac je uglavnom potrošen.

„Ovakav vid pomoći države svakome dobro dođe, a oni koji kažu da taj novac ne žele, verujte da su prvi otišli da ga podignu. Novac je već potrošen, izmirila sam neke račune, ali i častila unuke, jer njih ne možete da preskočite“, kaže za Boom 93, Snežana C.

Z. D. koji je u penziji već desetak godina, ističe da kako je novac došao, tako je i otišao, jer pored male penzije i brojnih lekova koje treba kupiti, ostalo je nešto malo da se plate još neki računi.

„Iskreno, na namirnice je potrošeno najmanje, jer je prošle nedelje i meni i supruzi stigao po paket sa namirnicama koje je delio grad, a budući da živimo sami nema potrebe da gomilamo hranu“, ističe ovaj Požarevljanin.

Jedan deo penzionera sa kojima smo pričali, deo dobijenog novca dao je deci, jer kako kažu njima je više potreban.

Ovakav odgovor dobili smo od V. S. penzionerke iz sela u blizini Požarevca.

„Sin i snaja rade za minimalac, a sa dvoje dece koji su srednjoškolci, njima će ipak dobro doći. Deca su velika, a potrebe iz dana u dan sve veće. Ja živim sa njima tako da, ako ne pomognem njima kome ću“, kaže V. S.

Budući da im je penzija uplaćena odjednom 10. maja, pomoć od sto evra je penzionerima dobro došla, bar da „izguraju“ do sledeće penzije.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend