Društvo

Kakvog je kvaliteta voda koju pijemo u Požarevcu?

FOTO: Boom93/R. Momirović
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, a koji su objavljeni na zvaničnom sajtu JKP "Vodovoda i kanalizacije" voda u gradskom vodovodu je zdravstveno bezbedna.

Na osnovu uzorkovanja obavljenih 11. i 17. januara, a koja su objavljena u poslednjem izveštaju krajem januara, voda za piće na svih 10 mernih tačka u Požarevcu bila je higijenski ispravna.

Osim u Požarevcu, voda je ispravna i na 8 mernih mesta u Kostolcu i jednom u Bradarcu.

Na kojim mestima se uzimaju uzorci za ispitivanje vode?

U Požarevcu se kontrola vode vrši na 10 lokacija, i to na izvorštu „Ključ“, lučičkom, kostolačkom i petrovačkom putu, rezervoaru „Tulba“ i „Hajduk Veljkova“, policijskoj stanici i Zelenoj pijaci, kao i u naseljima Ljubičevo i Zabela.

U Kostolcu uzorci vode se uzimaju na osam lokacija. Dva u crpnoj stanici i po jedan u sportskoj hali, direkciji TE-KO Kostolac, stanici policije, kao i u naseljima Kanal, Drmno i Klenovnik.

FOTO: vodovod012.rs / screenshot

Voda u Tribrodu i Kamijevu i dalje zagađena

Prema pisanju Novosti, a na osnovu analiza Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, voda iz seoskih vodovoda u naseljima Tribrodu i Kamijevu je i dalje zagađena za piće.

Analize su pokazale da je u oba naselja voda fizičko-hemijski neispravna usled povećanog nivoa nitrata. Zbog neispravnosti vode, ona je u Tribrodu i Kamijevu zabranjena za piće i pripremu hrane od pre mesec dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A ko kontrolise kakav je kvalitet piva koji pijemo u ovim krajevima. Jer voda da je zdrava ne bi je vadili iz koleneta.

%d bloggers like this:
Send this to a friend