Društvo

Kanalizacija za 500 domaćinstava u Kostolcu

Foto:Boom93/N.Stojićević

Foto:Boom93/N.Stojićević

Grad Požarevac je iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u 2021. godini u Gradskoj opštini Kostolac izdvojio preko 121 milion dinara za uređenje komunalne infrastrukture sa posebnim akcentom na fekalnu kanalizaciju za čije je radove izdvojeno 100 miliona.

„Danas su krenuli radovi na drugoj fazi kanalizacione mreže u Didinom naselju, a ukupna investicija je 21,1 milion dinara. Radovima je obuhvaćeno šest ulica, sa preko 1.800 metara kanalizacione mreže, Krajnji rok završetka radova je 60 dana“, kaže Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac.

Kako je Krstanoski najavio sledeće nedelje biće završeni radovi na prvoj fazi fekalne kanalizacije u 17 ulica u ovoj opštini čija je vrednost preko 77 miliona dinara.

Baner Boom93 Android aplikacijaNakon završetka radova skoro 90 posto ove opštine biće pokriveno fekalnom kanalizacionom mrežom.

Sa završetkom druge faze radova, koja je u toku, još 500 domaćinstava dobiće fekalnu kanalizaciju čime će se prema rečima Krstanoskog zatvoriti isto toliko septičkih jama i prestati sa zagađenjem zemljišta.

On je najavio uskoro i početak radova na priključenju sela Ostrovo na toplifikacionu mrežu.