Društvo

Karavan „Budi hrabra“ u Požarevcu, besplatnim ultrazvučnim pregledima do prevencije karcinoma dojke

karavan žene
Boom93/Ilustracija
Oktobar se širom sveta obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Tim povodom, Udruženje “Žena uz ženu” iz Beograda organizuje projekat “Budi hrabra” - u 11 gradova u Srbiji će biti stacioniran autobus, opemljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled. U Požarevcu će karavan biti 22. i 23. oktobra.

Cilj Udruženja i ovog projekta je podizanje svesti kod žena o važnosti odlaska na preventivne preglede. Takođe, imajući u vidu da statistika prikazuje da je rak dojke najčešće oboljenje kod žena i da mnogo njih, na žalost nisu u mogućnosti da odu na ultrazvučne preglede, upravo ovim projektom želi se obuhvatiti što veća populacija.

Na Trg oslobođenja karavan dolazi 22. i 23. oktobra

Iz Udruženja “Žena uz ženu” pozivaju žene da tokom ova dva dana, na vreme, preuzmu brojeve za pregled, pošto je moguće obaviti okvirno od 30 do 35 pregleda.

“Broj pregleda je ograničen zbog vremena i  mogućnosti, jer karavan boravi na trgovima od 12 do 18 časova, a u skladu sa tim delićemo brojeve ženama kao i satnicu kada će doći kako bi stigle na pregled. Dakle, nema prijava, samo mogu doći i dobiti broj po kome će čekati u redu”, rekla je za Boom93 Marija Lakić iz Udruženja “Žena uz ženu”.

Kako je napomenula, preglede će raditi radiolozi iz Opšte bolnice Požarevac

Karavan „Budi hrabra“ će pored Požarevca obići Beograd, Zrenjanin, Suboticu, Novi Sad, Valjevo, Smederevo, Veliku Planu, Niš, Leskovac i Vranje. Na trgovima svih gradova, Karavan boravi u vremenskom periodu od 12 do 18 časova.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend