Društvo

Kineska kompanija koja gradi brzu saobraćajnicu ponovo traži radnike u Požarevcu

Foto: Pixabay/Ilustracija
Kineska kompanija “Shandong International Economic & Technical“ koja gradi brzu saobraćajnicu od petlje Požarevac do Golupca raspisala je konkurs u potrazi za inženjerima i vozačima koji će raditi na izgradnji saobraćajnice.

Kako je navedeno na konkursu na portalu Infostud kompanija „Shandong“ traži inženjere konstruktivnog smera, inženjere za puteve i inženjera saobraćaja.

Baner Boom93 Android aplikacijaTakođe, ovoj kompaniji potrebni su i elektro inženjeri, građevinski inženjeri za laboratoriju, diplomirani inženjer geodezije kao i građevinski inženjer za kontrukcije uža specijalnost za mostove. Kompanije potražuje prevodioce i vozače koji poseduju B kategoriju.

Ovo je drugi konkurs koja je ova kompanija raspisala, a prvi je bio sredinom septembra.

Potsetimo da su radovi na brzoj saobraćajnici počeli 5. novembra polaganjem kamena temeljca kod naplatne rampe Požarevac.

Brza saobraćajnica je duga 67 kilometara, a projekat je vredan 337 miliona evra.

Ugovor je potpisan s kineskom kompanijom Šandong haj spid grupom i predviđeno je da se radovi završe za dve godine odnosno do novembra 2024. godine.

Brza saobraćajnica će imati po dve saobraćajne trake u oba smera, širine po 3,5 metra.

Kuda će proći trasa brze saobraćajnice?

Nova saobraćajnica počinje od isključenja sa autoputa kod požarevačke petlje i uglavnom prati postojeću trasu takozvanog „beogradskog puta“ i obilaznice za Veliko Gradište, a nakon prelaska Mlave samo u nekim delovima prati sadašnju saobraćajnicu, obilazeći sela na teritoriji Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca. Postojeći put bi trebalo da bude zadržan za odvijanje sabraćaja u samim naseljima.

Širina jedne vozne trake bi trebalo da bude 3,50 metra, a zbog konfiguracije terena i ukrštanja sa vodotokovima planirana je izgradnja većeg broja različitih objekata, kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i propusti.

Trasa gde će proći brza saobraćajnica

U koridoru novog državnog puta Prve-be (IB) kategorije moguće je formiranje odmorišta sa prostorom za parkiranje, benzinskim pumpama, javnim govornicama i po potrebi restoranima i prodavnicama. Obostrano, na 66 kilometru saobraćajnice planom je predviđeno formiranje odmorišta .

Biće dozvoljeno zadržavanje postojećih stanica za snabdevanje gorivom, pri čemu će svi elementi uređenja lokacija i njihove rekonstrukcije biti definisani izradom urbanističkog projekta.

U pitanju su stanice na 6.kilometru sa desne strane kod Male Krsne, na 6.kilometru sa leve strane kod Male Krsne, na 10.kilometru sa desne strane kod Dragovca. Takođe, pumpa na izlazu iz Požarevca sa desne strane u smeru ka Beogradu, na izlazu iz sadašnjeobilaznice se zadržava u funkciji.

Gradilišni kamp na izlazu iz Požarevca

Skupština grada Požarevca usvojila je odluku Gradskog veća da se preduzeću „Koridori Srbija“da zemljište u zakup bez nadoknade.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Grad Požarevac planira da zemljište površine od 3 hektara i 80 ari ustupi preduzeću „Koridori Srbije” za formiranje gradilišnog kampa, koji će kasnije biti dat na korišćenje kompaniji koja će graditi ovu saobraćajnicu.

Samim tim kineska kompanija Šandong je ovlašćena  da preduzima radnje na izgradnji gradilišnih kampova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend