Društvo

Kisić Tepavčević: Samo test pokazuje jasnu razliku između korone i gripa

Ne postoji nijedan specifičan simptom na osnovu kog bi se grip razlikovao od infekcije koronavirusom i rezulat testa je jedini parametar na osnovu kog može da se napravi razlika, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.
Screenshot (YouTube)

„Širok spektar simptoma se može javiti kod ovog oboljenja, samo na osnovu subjetivnih simptoma ne može da postoji razlika, dijagnostika može makar orijentaciono, a jedini parametar na osnovu kog može da se napravi razlika je rezultat testa“, objasnila je Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare Kriznog štaba u Beogradu.

Kazala je i da ne postoji rizik od istovremenog davanja vakcine protiv gripa i vakcine protiv koronavirusa, ukoliko je bude u narednom periodu, jer su sve vakcine protiv koronavirusa koje su trenutno u razvoju nežive kao i vakcine protiv gripa, i kod njih ne postoji rizik od istovremenog davanja.

Kisić Tepavčević i Predrag Kon su poručili i da zdrav način ishrane i redovan san mogu da pojačaju opštu otpornost organizma, ali ne mogu da spreče infekciju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend