Društvo

Ko će održavati Brežanski kanal?

Foto: EnvatoElements/Ilustracija
Grad Požarevac raspisao je Javnu nabavku za redovno održavanje i čišćenje Brežanskog kanala od gradskog hipodroma do uliva u Veliku Moravu u smislu neometane evakuacije površinskih i otpadnih voda.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, ponuđač koji podnosi ponudu mora voditi računa o svojim tehničkim i stručnim kapacitetima, jer poverene usluge se moraju završavati u rokovima određenim obrascima sadržanim u konkursnoj dokumentaciji i modelu ugovora i po rešenjima inspekcija, a sve u skladu sa ukazanim potrebama za čišćenje Brežanskog kanala. Sa realizacijom usluga se mora otpočeti prema utvrđenim prioritetima, a u roku koji utvrdi predstavnik Izvršioca i stručnog nadzora naručioca Gradske uprave Požarevca.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 20.735.494 dinara, a krajnji rok za podnošenje ponuda je 1. mart do 12:30 časova.

Ove godine počinje izgradnja potrojenja za otpadne vode?

Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ je za Boom 93 rekao da bi ove godine trebalo da se krene sa izgradnjom postrojenja za otpadne vode.

Foto: Boom93 – Aleksandar Dimitrijevć, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“

„Potpisivanje ugovora sa Ministarstvom i KFW bankom trebalo bi da se dogodi početkom ove godine. Planom je predviđeno da bi se tokom izgradnje postrojenja rešio problem mešanja atmosferske i kanalizacione vode i da bi se regulisali kolektori koji postoje u gradu. Trenutno se radi na lokacijskoj dozvoli nakon čega slede ugovori, od kojih bi onaj između Grada i „Vodovoda i kanalizacije“ trebalo da bude poslednji. Sva sredstva su obezbeđena, a očekujem da na proleće administrativni deo posla bude završen i da se raspiše međunarodni tender za izvođača radova“, ističe Dimitrijević.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend