Društvo

Ko će održavati brzinometre u gradu?

Foto: Boom93/M. Veljković
Gradska uprava Požarevac raspisala je Javnu nabavku za održavanje svetlosne signalizacije, odnosno brzinometra u gradu.

Kako se navodi u tehničkoj specifiji nabavke trenutni broj uređaja pokazivača brzine je 24, ali će se broj povećavati kako ističe garantni rok za druge uređaje. Izvršilac usluge se obavezuje da usluge koje su predmet ovog Ugovora izvrši u roku od 24 časa od dana prijema naloga od strane ovlašćenog lica naručioca za kvarove koji su konstatovani između perioda redovnog obilaska.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiGarancija na novougrađenu opremu ne može biti manja od 12 meseci.

Procenjena vrednost Javne nabavke je 1 250 000 dinara, a krajni rok za podnošenje ponuda je 27. decembar do 10 časova.

Lokalna samouprava sredinom godine kupila nove brzinometre

Komisija za Javne nabavke je u avgustu dodelila ugovor za nabavku i ugradnju brzinometara preduzeću iz Sombora.

Komisija je prihavtila ponudu od 1 979 250 dinara bez PDV-a preduzeća Signal Doo iz Sombora.

Kako se navodilo u tehničkoj specifikaciji uređaj treba  da funkcioniše po principu dopler radara koji detektuje nailazeće vozilo i prikazuje njegovu brzinu na dvocifrenom displeju. Takođe, treba da vrši kontinuirani prikaz brzine kretanja vozila tako da je moguće pratiti kako se vozač ponaša odnosno da li smanjuje ili povećava brzinu svog kretanja.

U slučaju kada je izmerena brzina manja od ograničenja (50 km/h) displej samo prikazuje izmerenu vrednost, dok u slučaju prekoračenja brzine prikaz izmerene brzine je trepćući. Treptanje prikaza je brže ukoliko je visina prekoračenja brzine veća.

Gde su brzinometri postavljeni?

Grad Požarevac je brzinometre postavio na sledećim lokacijama: u ul. 27. aprila, Požarevac, naselja Klenovnik, Ćirikovac, Maljurevac, Bubušinac, Bradarac, Poljana, Trnjane, Bratinac, Drmno, Prugovo i Beranje.

Takođe, brzinometri se nalaze u ulicama Moravskoj, Bože Dimitrijevića, PP odreda, Jugovićeva i Vojske Jugoslavije, kao  i na ulazu u grad, iz pravca Beograda u ulici Đure Đakovića.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend