Društvo

Ko će održavati horizontalnu i vertikalnu signalizaciju u gradu?

FOTO: M. Veljković / Boom93
Grad Požarevac raspisao je Javnu nabavku za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije na teritoriji grada i Gradske opštine Kostolac.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji nabavke održavanje vertikalne signalizacije podrazumeva:

  • nabavka i postavljanje saobraćajnih znakova i stubova (prema rešenjima organa nadležnih za saobraćaj, stručnog nadzora i Upravljača puta „JKP Parking servis“ Požarevac);
  • zamena dotrajalih znakova i stubova;
  • pranje i čišćenje saobraćajnh znakova;
  • sečenje rastinja oko saobraćajnih znakova radi omogućavanja normalne vidljivosti;

Baner Boom93 Android aplikacijaTakođe izabrani izvođač radova moraće da održava i horazitalnu signalizciju što podrazumeva: obeležavanje osnovnih i središnjih linija, obeležavanje pešačkih prelaza, obeležavanje parking linija i drrugo.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 9 896 787 dinara, krajni rok za podnošenje ponuda 13. decembar do 13:30 časova.

Prva Javna nabavka propala

Javna nabavka za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije u gradu je već jednom ove godine bila raspisana, ali nakon podnetog zahteva za zaštitu prava ponuđača je obustavljena.

Prema rešenju Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima Javnim nabavcima delimično je poništena Javna nabavka za održavanje signalizacije.

Grad Požarevac je ugovor dodelio preduzeću „Boja“ iz Sombora, a zahtev za zaštitu prava je podnelo je kompanija Vekering doo iz Novog Sada.

Posle donete odluke Republičke komisije Grad Požarevac je obustavio Javnu nabavku.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend