Društvo

Ko će održavati ulice i saobraćajnice u zimskom periodu?

Foto: Boom93/M. Veljković
Raspisana je javna nabavka za zimsko održavanje ulica, saobraćajnica lokalnih i nekategorisanih puteva i drugih javnih površina, podeljeno u dve partije za Požarevac i Kostolac. Procenjena vrednost javne nabavke je oko 38,3 miliona dinara bez PDV-a, za obe partije.

Ponuđači koji dostavljaju ponude za više partija, tehničku opremljenost moraju ispunjavati za svaku partiju ponaosob. Ponuđač mora imati obezbeđen odgovarajući prostor za skladištenje soli i rizle (u vlasništvu ili zakupu). Navedeni prostor može biti na teritoriji koja obuhvata teritoriju Grada Požarevca i Kostolca. Jedan od uslova za održavanje puteva u Požarevcu je i da ponuđač poseduje tri kamiona, jedan putarac, utovarivač i grejder. Takođe, rotoposipač soli, tri traktora sa plugom i posipačem soli, kao i buldožer i valjak.

Inače, pravilnikom o radovima na redovnom održavanju javnih puteva predvićeni su radovi i aktivnosti u zimskom periodu neophodni za obezbeđenje prohodnosti i bezbednosti saobraćaja na putevima.

Održavanje puteva u zimskom periodu, sprečavanje pojave poledice i uklanjanje snega, je veoma delikatan, skup i odgovoran posao koji podrazumeva angažovanje velikih resursa: materijala, radne snage, specijalizovane opreme, građevinske mehanizacije i smeštajnih kapaciteta. Racionalno ponašanje upravljača putevima, izvođača radova kao i državnih organa je neophodno. Izdaci mogu biti veliki i kada nema intezivnih snežnih padavina, navodi se u pravilniku o radovima na redovnom održavanju javnih puteva, .

Rok za podnošenje prijava je 31. oktobar 2022. godine.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend