Društvo

Ko će prevoziti učenike ove školske godine?

FOTO: Envato elements ilustracija

FOTO: Envato elements ilustracija

Na Portalu javnih nabavki objavljene su odluke o dodeli ugovora o prevozu učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Požarevca.

I usluge prevoza učenika u osnovnom obrazovanju i usluge prevoza učenika u srednjem obrazovanju komisija lokalne samouprave dodelila je preduzeću Arriva Litas.

Vrednost ugovora o prevozu učenika u osnovnom obrazovanju iznosi 46.662.966,00 dinara bez PDV-a, a vrednost ugovora o prevozu učenika u srednjem obrazovanju iznosi 6.795.409,58 dinara bez PDV-a.

Ovo preduzeće je jedino koje se javilo na konkurs.

Javna nabavka raspisana je krajem juna 2023. godine. Podeljena je u dve partije. Prva partija odnosi se na prevoz učenika u osnovnom obrazovanju, a druga partija na prevoz učenika u srednjem obrazovanju.

Sredstva za realizaciju javne nabavke obezbeđena su iz budžeta Grada Požarevca za 2023. godinu i Projekcije budžeta grada za 2024. godinu. Procenjena vrednost prve partije je 46.690.909,08 dinara bez PDV-a , a druge 6.818.181,81 dinara bez PDV-a. Ukupna procenjena vrednost javne nabavke je 53.509.090,90 bez PDV-a.

Usluge prevoza učenika vršiće se u toku školske 2023/24. godine.

Kako je navedeno u tehničkim specifikacijama usluga, prevoz se mora uskladiti sa početkom i krajem nastave učenika (prepodnevna i popodnevna smena).

Deca iz svih naselja moraju biti u svojoj matičnoj školi najkasnije do 7.30 časova svakog radnog dana po školskom kalendaru, a organizovani povratak dece najkasnije u roku od pola sata po završenoj nastavi svih razreda.

Prevoznik se obavezuje da izda vozne karte svim učenicima ⎯ korisnicima prevoza. Mesečna karta važi za neograničeni broj putovanja.

Okviran broj učenika osnovnih škola koji koriste prevoz je 1124, a okviran broj učenika srednjih škola koji koriste subvencionisani prevoz je 763.