Društvo

Ko dobija nagradu od grada?

Foto: Boom93/M.Veljković
Raspisan je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Oktobarske nagrade 2021. godine. Dodeljuje se 5 nagrada i povelja Grada, za izvanredne rezultate u više različitih društvenih delatnosti.

Nagrada grada Požarevca namenjena je zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva,  obrazovanja, kulture, sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.. Povelju dobijaju preduzeća, ustanove, državni organi, mesne zajednice, udruženja i društvene organizacije.

Izvanredni rezultati u desetak oblasti mogu da budu osnov za dodelu nagrade. Privreda umetnost, nauka, medicina, arhitektura i urbanizam, novinarstvo, obrazovanje, sport, doprinosi u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštvo mladih i uspeh u drugim oblastima su preduslov.

Dodeljuje se ukupno pet nagrada i povelja, a predlagači mogu da budu pravna i fizička lica, kao i odbornici Skupštine grada, članovi Gradskog veća grada Požarevca i članovi Odbora. Ukoliko ispunjava propisane uslove, predlagač može eventualno i samog sebe predložiti za nagradu i povelju.

Predlozi za ljude koji zaslužuju nagrade mogu da se dostave do 27. septembra Gradskoj upravi Požarevca, a o tome ko će nagrade i povelje dobiti odlučuje Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca.

Podsećamo, prošle godine povodom 15. oktobra, nagrađeni su bili Nevenka Gajić, predsednica Udruženja za pomoć osobama sa daunovim sindromom “8.dan”, hirurg dr Nenad Davidović, socijalni radnik u Crvenom krstu Novica Đorđević i pulmolog dr Nenad Stević. Nagrađeni su dobili po 58.800 dinara.

U prethodnoj godini koju je obeležila pandemija koronavirusa, plakete Grada Požarevca dobili su požarevački Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Opšta bolnica, dok je povelju Grada Požarevca dobila firma „Gazstrojprom“ iz Rusije.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Verovatno cu ja dobiti za 30 godina rada u najskupljem trezoru blaga na svetu ,,decijem vrticu“jer odlazeci u penziju nisam dobila ni buket cveca pa ko velim poslodavac opstina ce me nagraditi

%d bloggers like this:
Send this to a friend