Društvo

Ko je Miodrag Grčić? Od SUR „Fantazija“ do udobne fotelje sistema većeg od njega

Foto: Boom93/M. Veljković – Milorad Grčić

Foto: Boom93/M. Veljković – Milorad Grčić

Za pojedince u vlasti, Milorad Grčić je naneo štetu energetskom sistemu Srbije. Za predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, bivši v.d. direktor EPS-a je čovek koji može da pomogne piše portal <a href="https://www.021.rs/story/Info/Srbija/305244/Ko-je-Grcic-od-SUR-Fantazija-do-udobne-fotelje-sistema-veceg-od-njega.html" target="_blank" rel="noopener">021</a>.

Nakon neslavnog odlaska iz EPS-a, posle kolapsa energetskog sistema kada su zbog lošeg uglja, pomešanog sa blatom, zaustavljeni gotovo svi blokovi u termoelektrani „Nikola Tesla“, Grčić je našao novu funkciju. Čučković ga je imenovao za svog pomoćnik, a razlog su zasluge za tu opštinu dok je bio na čelu EPS-a.

Međutim, ko je Milorad Grčić? Čak i njegova zvanična biografija ukazuje na problem stranačkog zapošljavanja u Srbiji, pa bi oni koji od njega traže odgovornost za kolaps energetskog sistema istu trebalo da potraže i u svojim redovima zbog, po svemu sudeći, pogrešne kadrovske politike.

Baner Boom93 Android aplikacija

Zvanična biografija Milorada Grčića, koja je dostupna na sajtu EPS-a, navodi da je rođen 1970. godine u Obrenovcu, gde je stekao osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirani ekonomista je postao na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici.

Kako navodi, od 1992. počinje da se bavi privatnim preduzetništvom, „kao vlasnik i osnivač privatnih firmi i tokom 19 godina nastavlja karijeru uspešnog preduzetnika“.

Međutim, njegov funkcionerski uspon počinje dolaskom naprednjaka na vlast. U oktobru 2012. postavljen je za direktora Rudarskog basena „Kolubara“, a u biografiji kaže da je „uspešno realizovao niz reformi u proizvodnji i upravljanju RB ‘Kolubara’, što je donelo najveće uštede u poslovanju u istoriji firme“. U tom periodu „Kolubara“ je uspela da se oporavi i od štete na kopovima, koja je nastala nakon poplava 2014. godine.

Celokupan tekst možete pročitati OVDE.