Društvo

Ko su novi – stari direktori u dve institucije u gradu

Foto: Boom93/MMV - Arhivska fotografija
Odbornici Skupštine grada Požarevca će na 8. sednici odlučivati i o postavljenu direktora Narodnog muzeja i Centra za socijalni rad.

Gradsko veće je, nakon održanih konkursa, predložila Skupštini da potvrdi imenovanje dosadašnjih direktora Gordana Bojkovića i Tatjane Rajić na nove mandate od 4 godine.

Gordan Bojković je do sada obavljao funkciju direktora Narodnog muzeja Požarevca. On je prvi put za direktora ove institucije postavljen u julu 2016. godine. Bojković je rođen 1971. godine, diplomirao je i doktorirao istorijske nauke na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je i direktor Centra za kulturu od 2002. do 2008. godine.

Tatjanu Rajić je Gradsko veće predložilo za novi mandat u Centru za socijalni rad u Požarevcu. Kao i Bojković, Tatjana Rajić je prvi put postavljena za direktora u julu 2016. godine. ajićeva je predsednica Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade grada Požarevca od 2016. do 2020. godine. Bavila se i rodnom ravnopravnošću u Požarevcu, unapređenjem položaja Roma i starih lica. Bila je koordinator usluga iz oblasti socijalne zaštite i sociorehabilitacionog kluba za mlade. Specijalizirala je na akademskim studijama medijacije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, 2011. godine i autorka je brojnih radova iz oblasti socijalne zaštite.

Sednica Skupštine grada Požarevca zakazana je za utorak 29. jun.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend