Društvo

Koji poslovni prostor grad kupuje?

Foto: Boom93/S.Lisac
Grad Požarevac je u rebalansu budžeta opredelio sredstva za kupovinu posebnih delova poslovnih prostora finasijskih usluga u svojinu grada.

Kako je predviđeno odlukom posebni delovi poslovnog prostora finasijkih usluga  upisan je list nepokretnosti 15588 katastarsko opština Požarevac kao objekat broj 3.

Delovi tih poslovnih prostora nalaze sa parcelama 1341/9 i 1544/2 u centru Požarevca. Pregledom tih podataka na portalu Geo Srbija Boom93 je utvrdio da se radi o poslovnom prostoru koji se nalazi iza uprave Apotekarske ustanove Požarevac, u ulici Moše Pijade.

Foto: Boom93/SL

Posebni delovi ovog poslovnog objekta sastoje se od podruma 255 m2, prizemlja 251 m2 i prvog sprata površine od 372 m2.

Grad taj prostor planira da kupi od primaoca prava privatne svojine Komercijalne banke iz Beograda kojim upravlja Privredno društvo REAM iz Beograda. Grad je izrazio interesovanje za kupovinu ovog prostora.

U obrazloženju odluke se navodi da Grad Požarevac kao jedinica lokalne samouprave ima nameru da pribavi odrđene neproknetosti u nameni da omogući obavljanje aktivnosti za koje je nadležan na što manjem broju lokacija. Kako se dodaje u odluci cilj je da se usluge građanima pruže u što manje broju objekata čime bi trebalo da se poboljša efikasnost lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova.

Rebalansom su predviđena sredstva od 38 652 790 dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Markoni,tebra,oduvek si ozbiljan istraživački novinar,odlično napisano!!! Lepo složene činjenice,ozbiljno najavljene indicije,…,bravo!!!

  Znači,opet potvrda indicija da će lokalni vlastodržci-kabadahije počiniti teško krivično delo!!! Lokalni vlastodržci-kabadahije ne znaju,niti hoće da gradu vrate sve nekretnine koje su date na korišćenje raznim subjektima,takođe lokalni vlastodržci-kabadahije su čekali da „Komercijalna banka“ promeni vlasnika uz pomoć pljačkaške privatizacije,pa tek onda da „kupe“ poslovni prostor,znači u pitanju su loše namere lokalnih vlastodržca-kabadahija!!!

  Postavlja se pitanje,zašto su i kada,lokalni vlastodržci-kabadahije,dali na korišćenje ili su prodali poslovni prostor propale filijale Požarevačke banke (deo Beobanke)!?!

  Čisto da podsetim one malo „sporije“,nekada je u Požarevcu postojala Požarevačka banka (kao deo Beobanke),ta banka je imala svoje prostorije u kojima se sada nalazi nezakonito prodata „Komercijalna banka“,znači taj poslovni prostor već pripada gradu Požarevcu!!!

  Što to dalje znači,da se priprema još jedno pljačkanje budžeta grada Požarevca i građana Požarevca,a na sve te činjenice, Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

 • kupjena je šečerana koliko se sećamo sa namerom da se pokrene biznis u ovom gradu,sad i ovo.Pranje para nas poreskih obaveznika.Premestite se svi u zgrade šećerana ako vam je stalo da dve usluge budu na nivou.Napravite fabriku vode recimo

%d bloggers like this:
Send this to a friend