Društvo

Koji su neradni dani tokom uskršnjih i prvomajskih praznika?

FOTO: Ilustracija/Pixabay
Razlika između Uskrsa i 1. maja odnosno Praznika rada ove godine je četiri radna dana. Već sada zaposleni se preračunavaju koliko će slobodnih dana imati tokom predstojećih praznika.

Pravoslavni vernici slave Uskrs 24. aprila, a slobodni dani će biti od petka 22. aprila do narednog ponedeljka (25. aprila). Drugi dan nakon Uskrsa odnosno Uskršnji utorak, biće radni dan, kada će biti slobodni samo oni koji uspeju da povežu Uskrs sa neradnim danima za 1. maj.

Praznik rada je ove godine takođe produženi vikend, 30. april pada u subotu, a slobodni dani traju od nedelje, 1. maja do utorka, 3. maja. Prvi radni dan nakon praznika je sreda 4. maj.

Svi koji žele da povežu dva praznika, morali bi da uzmu četiri dana odmora od 26. do 29. aprila, te bi mogli da odmaraju čak 11 dana.

Školski raspust za praznike ove godine traje 12 dana

Učenici osnovnih škola imaće prolećni raspust od 22. aprila do 3. maja, a prvi školski dan biće 4. maj.

Što se srednjoškolaca tiče, na osnovu školskog kalendara objavljeno na veb stranici Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, srednjoškolci će odmarati za Uskrs I 1. Maj, ali će od 26. do 29. aprila pohađati nastavu.

Koji je sledeći praznik neradni?

Naredni praznik koji se praznuje neradno je tek u ru novembru, odnosno 11. novembra kada se obeležava Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

Dan pobede koji se proslavlja 9. Maja je prvi sledeći praznik, ali to nije slobodan dan, kao i Vidovdan koji se obeležava 28. juna. Radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend