Društvo

Kolike plate primaju javni funkcioneri i direktori javnih preduzeća u Gradu?

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Za građane je važno da znaju koliko se novca iz budžeta grada i države troši za plate funkcionera, te iz tog razloga Agencija za borbu protiv korupcije na svom zvaničnom sajtu objavljuje visine mesečnih zarada javnih funkcionera.

Na osnovu informacija navedenih na sajtu Agencije, mesečna primanja Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca iznose 112.515,17 dinara, dok je plata njegovog zamenika, Slaviše Aleksića veća za više od 6.000 dinara i iznosi 118.768 dinara.

Predsednik Skupštine Grada Požarevca, Predrag Mijatović ima mesečna primanja od 109.500 dinara, a  predsednik gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski 110 hiljada dinara, navedeno je na sajtu Agencije.

FOTO: Boom93, IZVOR: Agencija za borbu protiv korupcije

Najveću mesečnu platu od direktora javnih preduzeća u gradu Požarevcu ima Marko Marjanović, VD direktor JKP Komunalne službe i to u iznosu od 148.167,77 dinara.

Zatim slede Slaviša Stojković, VD direktor Toplifikacije sa mesečnom platom od 130.000 dinara i Mirko Stojanović, VD direktor JP Ljubičevo, sa mesečnim primanjem od preko 102.000 dinara.

Kako je navedeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, direktorka JKP Parking servis, Marija Papović ima mesečnu platu od 97.000 dinara, dok informacije o platama VD direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Aleksandra Dimitrijevića i VD direktora Sportskog centra, Tomice Stojanovića nisu navedene.

Sve navedene informacije navedene u ovom tekstu su dostupne na uvid svim građanima na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.