Društvo Ekonomija

Kolike plate primaju javni funkcioneri i direktori javnih preduzeća u Gradu?

FOTO: Boom93
Za građane je važno da znaju koliko se novca iz budžeta grada i države troši za plate funkcionera, te iz tog razloga Agencija za sprečavanje korupcije na svom zvaničnom sajtu objavljuje visine mesečnih zarada javnih funkcionera.

Na osnovu informacija iz 2020. godine, a koje su navede na sajtu Agencije, mesečna primanja Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca iznose 112.515,17 dinara, dok je plata njegovog zamenika, Slaviše Aleksića veća za više od 6.000 dinara i iznosi 118.768 dinara.

Predsednik Skupštine Grada Požarevca, Predrag Mijatović ima mesečna primanja od 109.500 dinara, a  predsednik gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski 110 hiljada dinara, navedeno je na sajtu Agencije (podaci iz 2020. godine).

FOTO: Boom93, IZVOR: Agencija za sprečavanje korupcije

Analizom podataka iz 2022. godine, najveću mesečnu platu od direktora javnih preduzeća u gradu Požarevcu ima Marko Marjanović, VD direktor JKP Komunalne službe i to u iznosu od 148.167,77 dinara.

Zatim slede Slaviša Stojković, VD direktor Toplifikacije sa mesečnom platom od 130.000 dinara i Mirko Stojanović, direktor JP Ljubičevo, sa mesečnim primanjem od preko 102.000 dinara (podaci iz 2020. godine).

Kako je navedeno na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, a na osnovu podataka iz 2021. godine, direktorka JKP Parking servis, Marija Papović ima mesečnu platu od 97.000 dinara, dok informacije o plati direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Aleksandra Dimitrijevića  nisu navedene na sajtu Agencije.

Sve navedene informacije u ovom tekstu dostupne su na uvid svim građanima na sajtu Agencije sprečavanje korupcije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Odlično plasirane informacije,ali nedostaje malo više sarkazma,ironije…., ali šta da se radi!?!
  Ovo su užasno bezobrazno visoke plate za lokalne vlastodršce-kabadahije i nesposobne direktore javnih preduzeća,najveći razlog je taj što su uzurpirali vlast!?! Jednostavno „vladaju“ manjinski, nisu osvojili više od 25% glasova od ukupnog broja birača sa pravom glasa! Šta nije jasno???!!!
  Svi lokalni vlastodršci-kabadahije su nesposobni, neobrazovani,korumpirani,…, jednostavno jalovi submediokriteti!!!
  Nemaju pojma ni o čemu, apsolutno nesposobni,bahati, neodgovorni, neprofesionalni,…., jednostavno zlo!!!
  Jedina realna plata za lokalne vlastodršce-kabadahije i nesposobne direktore javnih preduzeća je minimalac ili da primaju platu preko SMS,ako su građani zadovoljni njihovim radom onda do puste SMS od po 100 kinti,ako nisu zadovoljni,onda nema plate,direktna demokratija!!!
  Ne postoji nijedno drugo rešenje osim bojkot svih vlastodršca-kabadahija, njihovih lažnih izbora, jednostavno POBUNA DO SLOBODE!!!

 • Dobar je ovaj direktor komunalnog, sa ovom platom kupio vikendicu u Ramu. Lepo. A i bokseri lepu platu primaju, s obzirom na znanje, plata je i vise nego odlicna

%d bloggers like this:
Send this to a friend