Društvo

Koliko ko dobija na kovid bolovanju: Plata od 100 odsto do manje od 65 odsto

Pixabay/ilustracija
Zaposleni oboleli od kovida 19 u Srbiji tokom bolovanja najčešće dobijaju naknadu plate od 65 odsto, što je minimum koji im garantuje Zakon o radu. Sto odsto zarade na bolovanju ne dobijaju ni svi zaposleni "pod državnom kapom", iako takva preporuka Vlade postoji još od aprila prošle godine, dok je broj onih koji na bolovanju imaju celu platu u privatnom sektoru - znatno manji. Štaviše, postoje i oni koji ipak dobijaju i manje od 65 odsto plate, iako je na prvi pogled - sve u skladu sa propisima.

Zakon o radu garantuje svakom zaposlenom da u slučaju bolesti tokom bolovanja prima bar 65 odsto svoje zarade. Svaki poslodavac može svom radniku da isplati i više od ovog iznosa, što se predviđa internim aktima preduzeća, i taj trošak snosi – sam.

Najnovija preporuka Vlade Srbije da se nekvacinisanima uskrati pravo da za vreme lečenja od kovida 19 dobiju 100 odsto zarade odnosi se uglavnom na javni sektor. Međutim, ni do sada u pojedinim javnim preduzećima, državnim institucijama, bolesni od kovida nisu dobijali celu platu tokom bolovanja. Retke su privatne firme koje su svojim radnicima na kovid bolovanju davale celu platu, a na žalost ima i onih čiji radnici su primali znatno manje od 65 odsto svoje zarade – to su oni prijavljeni na minimalac, koji ostatak do pune plate primaju od poslodavca „na ruke“.

Ko snosi trošak

„U prvih 30 dana odsustva sa posla zbog bolesti naknadu plaća poslodavac, a od 31. dana preuzima Republički fond za zdravstveno osiguranje. Naknada je 65 odsto zarade, osim u slučajevima povrede na radu i profesionalne bolesti“, navodi za portal N1 Mario Reljanović sa Instituta za uporedno pravo.

Poslodavac koji odluči da svom zaposlenom obolelom od kovida 19 isplati 100 odsto plate to čini o svom trošku.

„Kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorima o radu može se utvrditi i naknada u većem iznosu od zakonskog minimuma. Ta razlika je uvek na teret poslodavca“, objašnjava Reljanović.

Novi zaključak Vlade Srbije, usvojen 6. maja ove godine kao izmena prethodnog iz 2. aprila 2020, a kojim se nevakcinisanima protiv koronavirusa uskraćuje pravo isplate 100 odsto zarade ukoliko se razbole od kovida je i dalje – preporuka, a ne obaveza.

Na pitanje da li to praktično znači da poslodavac koji to hoće – može i svom nevakcinisanom zaposlenom da plati 100 odsto bolovanja tokom lečenja od kovida, Mario Reljanović odgovara da zaključak ni do sada nije bio obavezan, ali se primenjivao uglavnom u javnom sektoru.

„Ali, ukoliko poslodavac želi svojim zaposlenima za vreme bolovanja da isplati veću naknadu od zakonskog minimuma, to može da učini na isti način kao do sada. Čini mi se da je ovaj zaključak pre svega upućen javnom sektoru, odnosno zaposlenima kojima je poslodavac država, kao vrsta pritiska“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend