Društvo

Koliko su naši sugrađani srećni?

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Danas, povodom Dana sreće i početka proleća, ekipa radio Boom93 je anketirala ljude po gradu i na našoj Instagram stranici kako bismo saznali kako ljudi definišu svoju sreću i kako se osećaju povodom početka proleća.

Većina ispitanika se složila da je sreća subjektivna i da svako ima svoj način da je definiše. Neki su rekli da je sreća za njih pronalaženje zadovoljstva u malim stvarima, poput izlaska sunca, dok su drugi smatrali da su prijatelji i porodica ključni faktor za sreću.

Postojale su i različite perspektive. Na primer, jedna osoba je rekla da je sreća kada ona može da pomogne drugima, dok je drugi izjavio da je sreća uspeh na poslu.

Jedna žena koju smo anketirali na pijaci ,,Krug“ je izjavila da je srećna i zadovoljna svojim životom zato što je živa i zdrava. Druga je, pak rekla da iako je živa i zdrava, njena sreća zavisi od prodaje na pijaci koja je u poslednje vreme opala.

FOTO: A. Stepanović

Međutim, jedna baka koju smo zatekli u parku sa unucima je kazala da je njena najveća sreća u životu vreme koje provodi sa svojim unučićima, jer joj oni donose radost i sreću.

Rezultati ankete koja je sprovedena putem naše Instagram stranice su sledeći:

Svi ispitanici su se složili da je proleće vreme za radost i optimizam, a što se tiče njihove trenutne sreće, većina je rekla da su srećni i zadovoljni životom.

Ovo istraživanje pokazuje da sreća može biti različito shvaćena i da za svakog pojedinca postoji nešto drugo što ga čini srećnim. Važno je prepoznati i ceniti ove jedinstvene aspekte sreće u našim životima.