Društvo

Komisija odobrila sredstva, za projekte crkava odobreno preko 5.000.000 dinara

Foto: Boom93/MMV
Komisija Grada Požarevca usvojila je predlog liste odobrenih projekata crkava i verskih zajednica.

Najviše sredstava dobio je projekat Crkve Svete Petke iz Požarevca. Za izgradnju pomoćnog objekta, palionice sveća i suvernirnica komisija je odbrila 3.400.000 dinara.

Za nastavak izgradnje i unutrašnjeg uređenja Crkve Svetog arhagela Mihaila u Živici odobrena su sredstva u iznosu 999.990 dinara.

Crkvi Vaskrsenja Gospodnjeg iz Drmna za izgradnju crkvene sale komisija je odobrila 700.000 dinara.

Ukupna visina odobrenih sredstava iznosi 5.099.990 dinara.

Više informacija možete pogledati OVDE.

Prošle godine iz budžeta Grada za projekte crkvi izdvojeno 12.000.000 dinara

Grad Požarevac je tokom 2021. godine raspisao dva konkursa za sufinansiranje programa i projekata crkvi i verskih zajedinca.

Gradska uprava je prvi konkurs raspisala krajem marta 2021. godine, a iz budžeta je tada izdvojeno 5.100.000 dinara.

Tada je Komisija za vrednovanje projekata najviše sredstava izdvojila za nastavak izgradnje crvke Svetog Arhangela Mihaila u Živici. Za ove radove iz budžeta je izdvojeno 3.000.000 dinara.

Za zamenu ulaznog stepeništa i izradu prilaznih staza crkvi Svetog Nikole u Požarevcu izdvojeno je 1.000.000 dinara.

Za oslikavanje freski u crkvi Svete Petke u Busiju izdvojeno je 600.000 dinara, dok je za postavljanje izolacije i fasade na crkvenoj sali i parohijskom domu u Dubravici izdvojeno 500.000 dinara.

Drugi konkurs je raspisan u novembru 2021. godine. Za ovaj konkurs je iz budžeta bilo opredeljeno 7.000.000 dinara. Prema odluci komisije, najviše sredstava dobila je crkva Svetog mučenika Trifuna u Kličevcu za nastavak radova na izgradnji crkvenog doma – sale. Za ove radove odobreno je 3.100.000 dinara.

Za nastavak izgradnje crkve Svetog Arhangela Mihaila u Živici odobreno je 2.900.000 dinara, dok je za nastavak izgradnje crkve Svetog Arhangela Gavrila u Batovcu komisija opredelila 1.000.000 dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znate li šta je sekularnost, mene je sramota. Postoji li još neka verska zajednica? Posle se čudimo….

  • Ne bih im ja ni dinara dao. Porez ne plaćaju, a od poreza znaju da traže i uzimaju. Bahatost i bezobrazluk. Nije im dovoljno što im mi građani plaćamo zdravstveno osiguranje. Tako je, sva sveštena lica su zdravstveno osigurana o trošku građana. Nema veze da li je taj građanim vernik ili ne, mora da odvoji od svojih prihoda i za njih. Sav taj novac u škole i vrtiće. Još traže i da građani plate novu zgradu za komandu grada, a oni se menjali za neke šume sa ministarstvom vojnim. Eeeej, pa ima li kraja bezobrazluku. Gde je crkva da da komentar o nekim dnevnim problemima, što su ljudi gladni, što decu lečimo sms porukama…gde su? Nee, oni kao gledaju u nebo, alil pare broje na zemlji. Čast izuzecima, ljudima od vere i nauke, koji zaista žive životom za primer i divljenje, ali većina sveštenih lica je čvrsto sa obe noge na zemlji, a od neba očekuju samo kišu…

  • Pa čoveče, upravo su dobili novac za izgradnju suvenirnice! Suvenirnice! U kojoj će prodavati neke predmete, zarađivati na tome, a porez neće plaćati, kao ni do sada što nisu! Ovamo, uvode fiskalne kase pijačarima, ljudima koji teškom mukom rade i zarađuju, a crkva i dalje ne plaća porez. Pa stvarno treba da imaš obraz kao đon da na to pristaneš. Užas, sramota, blam, bruka.

%d bloggers like this:
Send this to a friend