Društvo

Kompanija Coca- Cola izbacila je na tržište vodu koja se proizvodi u Kučevu

FOTO: Rosa

FOTO: Rosa

Rosa Homolje gazirana voda novi je član Coca-Cola sistema i već je dostupna na tržištu Srbije, saopšteno je iz ove kompanije.

„Na ovaj način, upotpunjen je naš portfolio, a domaće tržište voda obogaćeno prirodnom gaziranom vodom, sa obronaka čistih homoljskih planina“, navodi se u saopštenju Koka-kole.

Nova Rosa Homolje gazirana voda se puni u Neresnici kod Kučeva.

Baner Boom93 Android aplikacija

Ta punionica je ranije bila u vlasništvu beogradskog preduzeća Andjelković- Al.

Coca-Cola kupila fabriku u Neresnici prošle godine

Kompanija Allied Beverages Adriatic iz Zemuna (ABA), vlasnik brenda flaširane vode Rosa i ćerka firma američke kompanije Barlan Inc koju kontorliše The Coca-Cola Company sklopila je 13. jula 2021. ugovor o kupovini udela kompanije Anđelković al, pa će ona nakon završetka transkacije biti pod indirektnom kontrolom kompanije Coca-Cola preko njenih povezanih kompanija Barlan Inc. i The Coca-Cola Export Corporation.

Podsetimo, da je kompanija „Anđelković al“ kupila fabriku vode Duboka i pokrenula proizvodnju 2018. godine.

Kako je rečeno prilikom otvaranja pogona u obezbeđenje opreme i tehnologije punjenja vode investirano je oko 120 miliona  dinara, isključivo sredstava kompanije Anđelković. Zahvaljujući toj investiciji u fabrici su kompletirane tri linije za flaširanje vode.

Prirodna mineralna voda Duboka izvire na obroncima Homoljskih planina, u Neresnici (opština Kučevo), na dubini od 282 metra.

Podsećamo, Fabrika mineralne vode Duboka do sada tri puta otvaranja.  Prvobitno je bila u vlasništvu Koncerna Bambi iz Požarevca, a 2011.godine je ponovo otvorena nakon četvorogodišnje pauze. Tada je bila u vlasništvu beogradska „LAD grupa“ koja je uložila oko 1 milion evra u opremanje.

Kompanija Coca Cola je 2019. godine za 260 milona evra kupila koncern Bambi.